Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Nordic Waste-kuratorer i bittert opgør

Henrik Denta

mandag 28. oktober 2024 kl. 11:55

Boris Frederiksen

To af kuratorerne i konkursboet efter Nordic Waste er nu røget i direkte infight. I et interview med Økonomisk Ugebrev beskylder statens advokat i konkursboet Boris Frederiksen nu en anden advokat i boet for at være inhabil. Advokat John Sommer Schmidt og hans firma Gorrissen Federspiel har tidligere repræsenteret Nordic Waste i et omfang, der ”ikke er foreneligt med at være kurator,” lyder kritikken. Gorrissen Federspiel afviser.

”Gorrissen Federspiel har ikke været advokatfirma for Nordic Waste A/S forud for denne sag”.

Sådan lød det kategorisk på mødet i skifteretten den 22. januar i år, hvor Nordic Waste blev erklæret konkurs, og der skulle udpeges kuratorer. Nordic Waste er selskabet bag det gigantiske jordskred, der fandt sted i byen Ølst i december og først endeligt blev stoppet i januar måned. Da var firmaet gået konkurs.

Advokat John Sommer Schmidt fra Gorrissen Federspiel var mødt op i skifteretten sammen med bestyrelsesformand for Nordic Waste, Søren Hansen, på vegne af Nordic Waste og søsterselskaberne DSH Recycling A/S og DSH Environment ApS. Derfor blev spørgsmålet om habilitet også drøftet, da John Sommer Schmidt skulle udpeges som mulig kurator.

”Advokat John Sommer Schmidt oplyste, at han ikke anså sig for inhabil, og at Gorrissen Federspiel ikke havde været advokatfirma for Nordic Waste A/S forud for denne sag,” står der i kendelsen fra retten.

På samme møde pegede Gældsstyrelsen og Miljøministeriet på advokat Boris Frederiksen fra advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten som kurator. Han blev ikke valgt. Det gjorde John Sommer Schmidt sammen med advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt, der repræsenterede Randers kommune. Lidt over en uge efter kom Boris Frederiksen med på kuratorholdet.

Inhabil

Siden har han undersøgt, om hans medkurator John Sommer Schmidt er habil som hævdet. Og om det er korrekt, at Gorrissen Federspiel ikke har repræsenteret Nordic Waste eller andre selskaber i samme koncern tidligere som hævdet i skifteretten. I et interview med Økonomisk Ugebrev er Boris Frederiksens konklusion helt klar: Gorrissen Federspiel har repræsenteret selskabet tidligere.

”Denne forudgående repræsentation er efter vores opfattelse ikke foreneligt med varetagelsen af kuratorhvervet henset til de konkrete arbejdsopgaver i sagen,” siger Boris Frederiksen, der forventer, at skifteretten tager sagen op. Hans budskab: John Sommer Schmidt er ikke egnet til at være kurator i konkursboet efter Nordic Waste.

Frederiksen bygger sin kritik på fire forhold, der alle involverer Gorrissen Federspiel.

”Det er efter skifteretsmødet den 22. januar 2024 konstateret, at Gorrissen Federspiel tidligere havde repræsenteret Nordic Waste A/S, herunder i jordskredssagen, og f.eks. havde lavet ansvarsundersøgelser, som frifandt selskabet og ledelsen for ansvar.”

”Det er videre konstateret, at en partner i Gorrissen Federspiel, advokat Peter Hald Appel, igennem en årrække havde siddet i en række koncernforbundne selskabers bestyrelser, herunder SDK Freja A/S, som har ejerskab til og ledelsessammenfald med Nordic Waste A/S,” siger Frederiksen.

Hans undersøgelse har afdækket, at Gorrissen Federspiel gennem en årrække har haft omfattende advokatrepræsentation af den koncern, som Nordic Waste A/S indgik i.

”Gorrissen Federspiel har bistået koncernen med erhvervelsen af anparterne i Nordic Waste A/S, hvorfor det må formodes, at Gorrissen Federspiel i den forbindelse tillige har taget del i en sædvanlig due diligence proces af aktiviteterne i Nordic Waste A/S. Endelig er det konstateret, at Gorrissen Federspiel på deres Legal 500-firmaprofil har flere koncernforbundne selskaber, herunder SDK Freda A/S oplistet som ”key clients,” siger Boris Frederiksen.

Afviser

Økonomisk Ugebrev for forelagt kritikken for John Sommer Schmidt fra Gorrissen Federspiel. I et skriftligt svar fra managing partner, Martin André Dittmer, afvises kritikken dog uden at kommentere de enkelte forhold: “Vi mener, at kritikken er uberettiget. Vores forudgående repræsentation af Nordic Waste i perioden op til indleveringen af konkursbegæringen var netop en del af drøftelserne, da kuratorudpegningen fandt sted. Skifteretten har på den baggrund vurderet, at John Sommer Schmidt kunne udpeges som kurator.”

Boris Frederiksen understreger, at det med de nye oplysninger er op til skifteretten, om John Sommer Schmidt kan være kurator.

Henrik Denta

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Region Hovedstaden
Udløber snart
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
Udløber snart
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Business Analyst
Region Sjælland
Udløber snart
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Erhvervsministeriet søger kontorchef til analyse på det erhvervsøkonomiske område
Region Hovedstaden
Økonomiassistent til Aabenraa Havn
Region Syd
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Leder af Løn og Vilkår
Region Hovedstaden
Udløber snart
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
Økonomikonsulent til fagforbund
Region Hovedstaden
Forsker eller seniorforsker til økonomiske analyser af arbejdsmarked, sundhed og arbejdsmiljø
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank