Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Peer Group Rating 2024 – Vinder: DSV sektorvinder for 2. år i træk

Morten W. Langer

onsdag 22. januar 2025 kl. 11:25

Jens H. Lund - CEO hos DSV
Jens H. Lund - CEO hos DSV

Processen med at få det rekordstore opkøb af tyske DB Schenker gennemført kører ifølge DSV’s ledelse på skinner. Den stadig lidt mudrede makroøkonomiske udvikling i Europa træder lidt i baggrunden, ligesom investorerne også synes at have glemt alt om den usikkerhed, de ikke kunne lide ved det store og nu forsinkede saudiske joint venture.

DSV havde allerede i starten af oktober fremlagt foreløbige tal for 3. kvartal i forbindelse med den store og yderst vellykkede 37 mia. kr. kapitalrejsning til opkøbet af DB Schenker. Her blev det til en lille oppræcisering af EBIT-forventningen til 2024 fra 15,5-17,0 mia. kr. til 16-17 mia. kr.

De foreløbige EBIT-tal for kvartalet på 4.400 mio. kr. blev også ramt spot-on med et realiseret resultat på 4.420 mio. kr. CEO Jens Lund konstaterede fornøjet, at man nu igen har kunnet præstere EBIT-vækst på 12 mdr. sigt, hvilket er første gang i to år.

Her må det dog ikke glemmes, at de gyldne fragttider i kølvandet på covid var med til at lægge et højt udgangspunkt, som det har taget noget tid at indhente/neutralisere. Derfor er det helt naturligt, at det har været et par år uden EBIT-vækst.

Selvom aktiviteten er ved at være igennem bølgedalen, så er der udfordringer i Europa, mens det går lidt bedre udenfor Europa. Afmatningen i Europa falder sammen med et stigende omkostningspres, fordi for mange underleverandører er presset ud af markedet som følge af for lave priser. Det betyder, at kapaciteten er blevet for lav, og vi nu begynder at se en korrigerende effekt på indkøbspriserne.

For DSV medfører det, at man i oktober måtte løfte afregningspriserne til underleverandørerne (vognmændene). Det er en omkostning, man ligesom ved tidligere lejligheder forventer at kunne sende videre til kunderne, selvom det vil kræve noget forhandling og en række samtaler. Det giver usikkerhed.

For DSV vil det næste lange stykke tid handler om DB Schenker og opkøbsprocessen, som man lige nu forventer at kunne afslutte i starten af 2. kvartal 2025.

Budskabet er klart, at processen kører på skinner, og p.t. arbejdes særligt på at få de nødvendige regulatoriske godkendelser og planlægge så meget, som det er muligt på nuværende tidspunkt, hvor opkøbet ikke er gennemført, og DSV derfor ikke kan tale om kunder og en række andre interne og konkurrencefølsomme emner.

Når overtagelsen falder på plads, vil fokus skifte helt og holdent til den konkrete integration, og de synergier, der kan hentes.

Spørgsmålene på telefonkonferencen afslørede bl.a., at en ny kommerciel model må forventes at have en positiv effekt på frafaldet af kunder i forbindelse med fusionen i forhold til tidligere fusioner, hvor hovedreglen har været et forventet kundefrafald omkring 5 pct. Der ligger også yderligere upside til forretningsplanen gemt, hvis f.eks. it-integrationen kan gennemføres i meget stor stil.

Midt i al DB Schenker-virakken er det 10 mia. USD store Joint Venture i Saudi Arabien gået lidt i glemmebogen. Det passer nok DSV ganske godt, for der var stor virak og usikkerhed i investorkredse, da samarbejdsaftalen blev indgået.

Morten W. Langer

DSV 01

DSV 02

DSV 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Konsulent til intern økonomistyring og tværgående koncernopgaver i Fødevareministeriets departement
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank