Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Pensionsporteføljen starter året stærkt

Linda

lørdag 09. januar 2016 kl. 17:45

Med et afkast på knap 1 % i årets første uge har Pensionsporteføljen lagt stærkt fra land. Vi har outperformet markedet med knap 6 %, selvom 60 % af kapitalen har været placeret i danske aktier. Med denne outperformance har vi næsten allerede indhentet det efterslæb, vi havde opbygget i porteføljens afkast i forhold til benchmark sidste år. Og det var som tidligere nævnt et efterslæb, som skyldes en meget forsigtig strategi med risikoafdækning.

Som det fremgår af Aktiestrategi under Langers Skarpe Aktietips forventer vi her fra en fortsat nedtur. Men vi kan ikke udelukke, at markedet igen satser på, at centralbankerne kommer med nye stimulanser, og at det sender aktierne på en hurtig optur. Det er også grunden til, at vi netop har halveret posterne i Bear certifikater fra 40 % af kapitalen til 20 % af kapitalen. Vi søger at beskytte den gevinst vi har opnået her.

Indtil videre har det dog være en dårlig ide, da markedet fredag aften i USA lukkede i ugens laveste niveau. Vores kortsigtede strategi er at reducere andelen af danske aktier fra aktuelle 60 % af kapitalen til 20-40 % af kapitalen. Vi vil de kommende uger sandsynligvis omlægge ved kortsigtede generelle kursstigninger på 2-4 %, hvis det overhovedet sker.

Vores frygt er, at den negative psykologi nu er ved at få overtaget, og hvis oliepriser, metalråvarepriser og fragtrater fastholdes på dette lave niveau eller lavere, ser vi risiko for en generel nedtur på yderligere 25 % herfra. Strategien er en løbende tilpasning til dette scenarie, som nu er vores Basisscenarie. Men nye centralbankstimulanser, eller stigende olie, råvarer eller fragtrater kan hurtigt vende billedet positivt. Så de indikatorer vil vi holde øje med på daglig basis.

se Pensionsporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Hvad er Pensionsporteføljen?
Pensionsporteføljen er en ktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 år for sine handler. Porteføljens mål er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både opog nedture. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank