Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Status: ”Vinderaktier 2015” i Basisporteføljen

Linda

lørdag 02. januar 2016 kl. 18:25

Hvis man i starten af 2015 havde købt de fem aktier, som vi i AktieUgebrevets Nytårsudgave 2015 anbefalede, ville man 2015 have fået et gennemsnitligt afkast på 61,6 %. Det er væsentligt mere end markedets afkast på 36,2 %.

Man ville dog også have brudt en af de vigtige regler for en langsigtet sund aktieøkonomi ved at have placeret hele sin kapital i kun fem aktier, så eksperimentet med en sådan begrænset portefølje kan ikke tilrådes for den forsigtige investor.

FLSmidth – minus 12 %Det gennemsnitlige afkast dækker over meget store afvigelser for de fem anbefalede aktier, hvor SimCorp toppede med et afkast på 139 % mens FLSmidth var bundskraber med et negativt afkast på 12 %. FLS-midth tror vi dog stadig på, og aktien er igen i år på vores liste over mulige vinderaktier det kommende år. Vi tvivler ikke på at der på sigt er et stort potentiale i FLSmidth fra den aktuelle kurs, men tidspunktet for mineindustriens trendvending blev udskudt flere gange i 2015, og det kostede på FLSmidths aktiekurs.

FE Bording – minus 6 %En negativ markedsudvikling var også årsagen til at FE Bording ikke levede op til vores forventninger i 2015. Vi havde forventet en kursstigning på ca. 10 %, men i stedet endte det med et fald på 6 %. I FE Bordings 3. kvartalsregnskab finder vi forklaringen: ”Efterspørgslen efter traditionelle papirbårne produkter tager fra tid til anden et ekstraordinært dyk, da store enkeltordrer ikke genbestilles som forventet. Det oplevede Bording i Sverige og Norge i 1. halvår 2015. På grund af de udeblevne leverancer i årets tre første kvartaler og svage valutaer i Norge og Sverige forventes omsætningen for året at blive ca. 625 mio. kr. mod de tidligere forventede ca. 650 mio. kr. Koncernresultatet efter skat forventes nu at blive ca. 25 mio. kr. mod tidligere forventet ca. 30 mio. kr.” Mens vi måtte notere mindre tab på FLSmidth og FE Bording gik det til gengæld forrygende for de øvrige tre anbefalede aktier. SimCorp steg således med 139 %, SKAKO med 106 % og IC Group med 81 %.

SimCorp + 139%SimCorp blev i 2014 ramt af store kursudsving, som altovervejende gik imod den positive markedsstemning. I et stigende marked faldt SimCorp således mere end 20 % i 2014, og det skyldtes usikkerhed om selskabets fortsatte vækst. SimCorp blev i starten af 2014 værdiansat til meget høje nøgletal som forudsatte en vækst, som der blev stillet spørgsmålstegn ved i slutningen af året. Men den usikkerhed forsvandt igen i begyndelsen af 2015, hvor SimCorp til fulde levede op til markedets forventninger. Det blev belønnet med en kursstigning på langt over 100 % i 2015.

IC Group + 81 %Noget tilsvarende gjorde sig gældende for IC Group, som længe har været i gang med en omstillingsproces. Man har både fået ny ledelse og har omstruktureret koncernen ganske håndhændet. Bl.a. har man frasolgt en af koncernens divisioner for at fokusere på sine kerneområder.

Regnskabsmæssigt medførte det et negativt billede af selskabet ved indgangen til 2015, som vi anså for at være urealistisk. Tværtimod så vi IC Group handlet med en betydelig rabat i forhold til den forventede udvikling. Den holdning viste det sig i løbet af 2015 at markedet delte, og IC Group blev en rigtig god investering med et afkast på 81 %.

SKAKO +106 %Endnu bedre gik det for SKAKO, som i vi AktieUgebrevets Nytårsudgave 2015 anbefalede som en outsider. Vi skulle ganske vist helt hen til efteråret 2015 før der for alvor kom gang i kursstigningen, men så gik det til gengæld også stærkt.

Selskabets regnskabsmeddelelser viste nu at selskabet sandsynligvis havde nået bunden i en turn around proces, og var på vej fremad igen indtjeningsmæssigt. SKAKO’s hovedaktionær benyttede lejligheden til at øge sin ejerandel af selskabet betydeligt, og det samme gjaldt for andre insidere i selskabet.

Vi lagde aktien i Basisporteføljen i begyndelsen af november, og to uger senere rykkede aktiekursen for alvor. Tilsyneladende var der på det tidspunkt andre end AktieUgebrevet, vores abonnenter samt SKAKO’s insidere som konkluderede at denne aktie var værd at interessere sig for. Da 2015 var slut var SKAKO blevet 106 % mere værd end et år tidligere.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank