Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Linda

søndag 18. december 2016 kl. 23:31

Momssagen: Ifølge Rigsrevisionens beregning om negativ moms har hver ansat i SKAT haft tre minutter til at kontrollere udbetalinger på i gennemsnit 740.000 kr. Alt under 10.000 er sluppet igennem uden kontrol: På side 11 i beretningen fremgår det, at ”Skat har ikke i tilstrækkelig grad analyseret populationen af angivelser af negativ moms. Rigsrevisionen vurderer, at konsekvensen af de manglende analyser er, at SKAT ikke kan estimere, hvor stor en del af den negative moms SKAT har udbetalt uretmæssigt. Rigsrevisionen vurderer desuden, at den manglende viden betyder, at SKAT ikke har grundlaget for at tilrettelægge en tilfredsstillende kontrol. SKATs bagatelgrænse på 10.000 kr. betyder, at SKAT automatisk udbetaler godt halvdelen af de mere end 300.000 årlige angivelser af negativ moms. SKAT udbetaler således ca. 0,5 mia. kr. årligt uden forudgående kontrol. Rigsrevisionen finder, at der for alle angivelser bør være en reel sandsynlighed for at blive udtaget til kontrol. Visiteringsmedarbejderne havde i 2015 i gennemsnit ca. 3 minutter til at vurdere, om de skulle godkende en angivelse til udbetaling eller overføre den til kontrol. Hver angivelse udgjorde i 2015 i gennemsnit 740.000 kr.”

Skatteminister: Ikke tegn på systematisk momssvindel: I en pressemeddelelse på Skatteministeriets hjemmeside forklarer skatteministeren, hvorfor han ikke ser det store problem på momsområdet: ”Der er imidlertid ikke noget, som tyder på en omfattende eller systematisk svindelsag på momsområdet – som det var tilfældet med refusion af udbytteskat – eller, at udbetalingerne på området er steget voldsomt, uden at det kan forklares. Stigningen i de negative momstilsvar fra 2009 til 2015 på ca. 90 mia. kr. modsvares således af en stigning i den positive moms på ca. 110 mia. kr., ligesom en væsentlig del af stigningen i det negative momstilsvar kan forklares af den stigende anvendelse af den såkaldte eksportmomsordning. Ved at tage højde for momstilsvaret for eksportvirksomheder, som er steget godt 80 mia. kr. i perioden, er stigningen i de negative momstilsvar således relativt begrænset. Samtidig ligger Danmark, Ifølge EU-Kommissionen, pænt placeret, når det handler om at sikre korrekt afregning af moms. Rigsrevisionen har en række kritikpunkter, hvor der er brug for at styrke indsatsen. Det tager vi naturligvis alvorligt og arbejder videre med det samme,ligesom vi skal gå benhårdt efter dem, som bevidst snyder med momsafregningen. Samtidig er det hævet over enhver tvivl, at der skal være hjemmel i lovgivningen til de ting, som SKAT foretager sig. Omvendt er der ikke noget, som tyder på – hvad nogen jo ellers havde frygtet – at enkeltpersoner eller enkelte firmaer svindler statskassen for kæmpe milliardbeløb, som vi så det i udbytteskandalen”, siger Karsten Lauritzen.”

Julebrev fra Finanstilsynet til pensions- og forsikringsselskaber: I et såkaldt julebrev fra Finanstilsynet hedder det, at ”Selskaberne bliver i stigende grad påvirket af den teknologiske udvikling. Derfor ønsker vi at afdække, hvor parate bestyrelserne er, og hvordan deres fokus er,” siger vicedirektør Jan Parner. Selskaberne får med julebrevet et halvt år til at skrive en redegørelse om en række aspekter af den teknologiske udvikling. Det gælder blandt andet bestyrelsens kompetencer på området, hvilke risici, selskaberne ser som følge af udviklingen, og evnen til at håndtere store mængder kundedata betryggende.”

Nu kommer EU’s Shareholder Rights Directive, efter flere års tilløb: I en meddelelse fra EU oplyses det, at ”On 9 December 2016, the EU’s committee of permanent representatives (CORE-PER) endorsed an agreement between the Slovak presidency and European Parliament representatives to strengthen shareholders engagement in big European companies. The agreement will encourage transparent and active engagement by shareholders of listed companies through a revision of the existing Shareholders’ Rights Directive (2007/36/EC). “The financial crisis revealed that in many cases shareholders supported excessive short-term risk-taking by managers. The revised directive is intended to redress this situation and contribute to the sustainability of companies, which will in turn help generate growth and create jobs. I want to express my gratitude to previous presidencies, the Commission and the Parliament for the fruitful cooperation” The new directive establishes specific requirements to encourage shareholder engagement in the long term and increase transparency.” Det detaljerede direktivtekst offentliggøres først i det nye år.

læs hele udgivelsen her

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank