Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Sektortendens: Fortsat bedre udsigter for EU-aktier

Morten W. Langer

mandag 05. maj 2025 kl. 9:00

EU

Ugens tre store vindere på det danske aktiemarked var DSV, Zealand og Novo Nordisk, som alle steg mellem 12 og 16 pct. på en uge. Vi har alle tre aktier i Økonomisk Ugebrevs Langsigtede Portefølje.

DSV’s kursstigninger kom på bagkant af et overraskende godt 1. kvartalsregnskab samt endelig godkendelse af overtagelsen af den tyske gigant DB Schenker og opjusterede synergigevinster.

Udover, at der fortsat er et træk mod defensive papirer som Novo Nordisk, Zealand, Lundbeck og Gubra, er investorerne også i stigende grad begyndt at kaste sig over mere konjunkturfølsomme papirer med fokus på det europæiske hjemmemarked.

Der var i ugen fortsatte kursstigninger til papirer som H+H, TCM, Boozt, NTG og Mærsk, hvor sidstnævnte kan blive begunstiget af en mere lempelig toldaftale mellem USA og Kina.

For europæisk økonomi synes erhvervsklimaet under bedring, de korte renter forventes at falde med yderligere 2-3 rentesænkninger i år, og der er også lagt op til finanspolitiske lempelser fra især Tyskland, som kan være med til at booste europæisk økonomi.

Og så kan man heller ikke helt udelukke et genopbygningsboom efter en fredsaftale i Ukraine, som nu igen synes at være rykket lidt, meget lidt, tættere på.

Meget kommer naturligvis an på, om der er en erkendelse af, at Ukraine nok kommer til at afgive land til Rusland, uagtet at dette på ingen måde er ønskeligt. Som det fremgår af dette interaktive landkort over Ukraine, som dagligt opdateres af ukrainske NGO’er, fortsætter de russiske tropper med at rykke længere ind i Ukraine, så tiden arbejder helt klart for Putin.

Med den nye mineralaftale mellem USA og Ukraine kan man ikke udelukke, at Putin vil føle sig mere motiveret til at indgå en foreløbig våbenhvile med henblik på en fredsaftale for ikke at provokere Trump i forhold til, hvad han nu anser for at være en amerikansk interessesfære.

Samlet set kan det betyde, at europæisk økonomi får et økonomisk boost fra den genopbygning, som EU ventes at finansiere en stor del af. Under alle omstændigheder synes kapitalen fortsat at trække mod europæiske aktier på bekostning af amerikanske aktier, der fortsat er markant dyrere.

Morten W. Langer

Sektorindeks 01

Sektorindeks 02

Sektorindeks 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank