Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Home solgte forsikringer efter officielt salgsstop

Linda

søndag 11. december 2016 kl. 13:28

Ejendomsmæglerkæden Home fortsatte med at sælge ejerskifteforsikringer fra konkursramte Gable flere måneder efter, de offentligt havde opsagt samarbejdet med agenten Husejernes Forsikring, og efter Gable var røget ud i svære økonomiske vanskeligheder. Under al kritik, lyder det fra Forbrugerrådet.

Ejendomsmæglekæden Home, som er ejet af Danske Bank, kommer nu under et voldsomt pres fra kunderne, som via Home købte ejerskifteforsikringer i nu konkursramte Gable. Økonomisk Ugebrev kan dokumentere, at Home i al stilhed fortsatte med at sælge ejerskifteforsikringer i Gable, selvom ejendomsmæglerkæden blandt andet i Økonomisk Ugebrev havde udmeldt, at samarbejdet med agenten Husejernes Forsikring var stoppet. 

De økonomiske problemer i Gable eskalerede for alvor i juni, men Home fortsatte med at sælge ejerskifteforsikringer fra Gable i hvert fald frem til august, kan Økonomisk Ugebrev dokumentere. I udgaven den 12. juni skrev Økonomisk Ugebrev en artikel om, at Home nu stoppede samarbejdet med Husejernes Forsikring. Men alligevel fortsatte salget. Og det skete altså uden at oplyse kunderne om de eskalerende økonomiske problemer i Gable. 

Ændrede forklaringer
”Det er korrekt, at vi har suspenderet vores rammeaftale med Husejernes Forsikring. Det skete i maj må-ned. Årsagen var, at vi blev bekendt med forretningsadfærd tilbage i tiden under den tidligere direktør, som vi ikke fandt foreneligt med værdierne i vores kæde,” skrev Homes Relationschef Mads Ellegaard i juni i en mail til Økonomisk Ugebrev under overskriften: Home stopper salg af omstridte forsikringer.

Men i realiteten fortsatte samarbejdet altså alligevel. En af de kunder, der i dag føler sig snydt, er Linda Rasmussen, der betalte Home for uvildig rådgivning i forbindelse med et huskøb – en såkaldt køberrådgiver. ”Jeg forstår ikke, hvordan vores rådgiver i Home kunne tilbyde os en forsikring fra Husejernes Forsikring lang tid efter, at Home havde afbrudt samarbejdet med dem. Sådan en information må hun da have. Det har kostet mig 72.000 kr., da jeg efterfølgende har fået en skade, som ikke ser ud til at blive dækket af redningspakken. Alene den rådgivning, vi købte hos Home, kostede 7000 kr.,” siger Linda Rasmussen. Allerede på det tidspunkt var Gables økonomiske situation kritisk. I samme artikel, hvor Home oplyste at have opsagt samarbejdet, skrev ugebrevet, at ”Gable nu er tæt på konkurs” og at ”spørgsmålet nu er, om samarbejdet med Husejernes Forsikring nu vil ride Danske Bank-koncernen som en mare mange år frem.”

”Ingen baggrund for at rådgive”
”Her hos Home har vi ikke været orienteret om den økonomiske situation hos Husejernes forsikring,” lyder forklaringen fra Homes rådgiver til Linda Rasmussen, som altså havde betalt køberådgivning i Home. Direkte adspurgt, hvordan rådgiveren kunne anbefale et produkt, som Home altså ikke fandt foreneligt med kædens værdier, svarer hun 19. november i en mail til kunden: ”Home har den. 19. maj 2016 suspenderet rammeaftalen med Husejernes forsikring. Selve samarbejdet blev ikke suspenderet.” Hun skriver endvidere: ”Jeg er ikke forsikringsrådgiver, så jeg har ingen baggrund for at kunne rådgive jer om forsikringernes indhold. Som jeres køberrådgiver, har jeg ikke tvunget jer til at skulle tegne ejerskifteforsikringen hos Husejernes Forsikring,” lyder det bl.a. i mailen til Linda Rasmussen.

Forbrugerrådet finder man det stærkt bekymrende, at Home fortsatte salget, men også rådgav om forhold, de altså ikke selv havde forstand på. ”Det er bekymrende, at Home kommer med den udmelding og så tilsyneladende alligevel fortsætter samarbejdet. Det er under al kritik, at man rådgiver og anbefaler en forbruger et specifikt forsikringstilbud fra Husejernes Forsikring, og at man så bagefter erkender, at man ikke har styr på emnet. Kunderne må have en berettiget forventning om, at Homes rådgivere har styr på det, de rådgiver om, og som kunden betaler for. Man skal under ingen omstændigheder give sig i kast med at rådgive om og anbefale forsikringer, hvis man ikke har styr på det,” siger jurist Lea Markersen

Konfronteret med ovenstående siger Relationschef Mads Ellegaard i dag, at samarbejdet med Husejernes Forsikring faktisk blev bragt til ophør den 19. maj, men at det ”formentlig” ville have været ulovligt for ham at påbyde de enkelte Home-mæglere, der er franchisetagere, ikke at samarbejde videre med Husejernes Forsikring. Mæglerne i Home kunne altså frit fortsætte samarbejdet, trods hans udtalelser om, at det var bragt til ophør. 

Mads Ellegaards svar på Økonomisk Ugebrevs spørgsmål kan læses i sin fulde længde her .

læs hele udgivelsen her

Carsten Vitoft

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank