Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe: Regnskabssæsonen for europæiske aktier er en katastrofe

Morten W. Langer

søndag 19. november 2017 kl. 15:48

Der er en god grund til, at europæiske aktier på det seneste har klaret sig betydeligt ringere end de amerikanske aktier. Det toneangivende europæiske Stoxx 600 indeks, som omfatter de 600 største europæiske selskaber, herunder de 20 danske C20 selskaber, har uge for uge bragt nye skuffelser.

I starten af juli var det analytikernes konsensusforventning, at Stoxx 600 selskaberne ville øge overskuddene med ti procent i forhold til samme kvartal sidste år. Nu er vi godt inde i regnskabssæsonen, og den samlede forventning er nu nedjusteret til nul. Eksklusive den fremgangsrige energisektor er bundlinjen minus tre procent, viser den seneste opgørelse fra Thomson Reuters.

Stemningsindikatorer viser meget blandede signaler

Så længe markedet vakler mellem jubel over solid økonomisk vækst, og nervøsitet over kommende renteforhøjelser, er det bedst blot at se på stemningsindikatorerne. Vi følger en stribe signaler, som siger noget om den aktuelle markedsstemning. Sandt at sige, er de forbandet miksede for tiden. Eller rettere sagt: de er hverken særligt positive eller særligt negative. Vi befinder os i en mellemfase, hvor markedet på ingen måde er på vej mod et nyt aktierally. Men markedet er heller ikke parat til den store nedtur – endnu. Vi hælder dog mest til, at retningen de næste 3-6 måneder vil være ned.

Økonomisk Ugebrevs Modelportefølje outperformer markedet

Økonomisk Ugebrevs Modelportefølje har år til dato givet et afkast på 21,5 procent – sammenholdt med C20 indeks på 13,4 procent og Copenhagen Benchmark med et afkast på 14,1 procent. Afkastet er blandt andet opnået ved, at vi har skruet betydeligt ned for aktierisikoen den seneste måned. Aktuelt er 30 procent af kapitalen placeret i forsikringsafdækning, i form af certifikatet Bear Dax, som stiger i generelt faldende markeder. Med forsikringsafdækning kan vi neutralisere nogle af de kursfald, som vi risikerer at få på de danske aktier, vi fortsat har i porteføljen. Da porteføljens basis er danske aktier, ser vi de danske aktieindeks og investeringsforeninger, baseret på danske aktier, som de bedste sammenligningsindeks. Også selvom det i den traditionelle finansverden ikke ses som relevant. Men forskellen er blot, at vi har sikret større fleksibilitet i investeringstænkningen, end man normalt opererer efter i den etablerede finansverden. Vores udgangspunkt er altså, at vi skal have en størst mulig andel danske aktier, efter hvad vi anser for relevant i forhold til de generelle markedsforhold.

Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest er nu på vej

Vi har på det seneste testet interessen for en investeringsfond, som skal forsøge at følge investeringer og afkast i Økonomisk Ugebrevs Modelportefølje. Etableringen af en såkaldt alternativ investeringsfond er blevet godkendt af Finanstilsynet, og den nye fond ventes at blive lanceret senest i starten af det nye år. Regelsættet kræver, at hver investor køber andele for mindst 750.000 kr. Men forhåndsinteressen har alligevel være overvældende med næsten 100 konkrete interessetilkendegivelser. Investeringsfilosofien er groft sagt at have den størst mulige andel danske aktier, alt efter hvad markedet kan retfærdiggøre. Hovedparten af den resterende kapital placeres i ETF’er eller certifikater, hvor man kan tjene penge i faldende markeder. Altså en robust investeringsstrategi – også i faldende markeder.

Læs mere om den nye fond.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank