Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Linda

søndag 20. november 2016 kl. 20:38

Fair Realkredit har stillet sin vision for et nyt realkreditinstitut til rådighed for Folketingets erhvervsudvalg: Det fremgår , at det nye selskab kan komme til at pålægge sig selv en væsentlig konkurrence-ulempe i form af lave belåningsgrader: ”Lånegrænserne vil blive overvejet nærmere og kan af forskellige hensyn – bl.a. for at sikre en korrekt værdiansættelse af pantet – blive lavere end realkreditlovens maksimum på 80 procent af pantets værdi. Det gør vi for at sikre Fair Realkredits sunde økonomi, ved at reducere risikoen for at pantets værdi bliver mindre end realkreditlånet tillagt en vis sikkerhedsmargen. Vi har lært af årene op til boligboblens punktering i 2007.”

Rapport om Max Banks forlis: Oprydningen efter den snart ti år gamle finanskrise er stadig i gang, og Finanstilsynet afleverede i sidste uge en rapport om Max Bank. Der er ikke mange nyheder, men læsningen giver en påmindelse om, hvor slemt det stod til i nogle pengeinstitutter: ”Max Bank og Skælskør Bank A/S (Skælskør Bank) fusionerede i september 2010. Skælskør Bank havde, ligesom Max Bank, forud for fusionen en stor eksponering imod ejendomsbranchen. Max Bank var den fortsættende bank. Finanstilsynet var på inspektion i Max Bank i 2006, 2009 og 2011, samt i Skælskør Bank i 2009. Gennem perioden blev bankens kunders bonitet forværret. På undersøgelserne i 2009 vurderede Finanstilsynet således, at 33 pct. af de gennemgåede eksponeringer hos Max Bank, og 70 pct. af de gennemgåede eksponeringer hos Skælskør Bank havde svaghedstegn eller nedskrivningsbehov. I 2011 var dette tal steget til 90 pct. målt på volumen.”

Vækstfondens udenlandske investeringer bærer frugt: En opdateret formulering i en ny lov indebærer ikke, at Vækstfondens mandat til at investere i udenlandske udviklingsselskaber bliver udvidet eller blot ændret, oplyser erhvervsog vækstministeren i et svar til Pelle Dragsted (EL). Men de udenlandske investeringer kommer Danmark til gode, anfører ministeren: ”Venture- og kapitalfonde investerer i de virksomheder, som fondene vurderer, er de bedste investeringer – uanset om de er danske eller udenlandske. Det er således ikke muligt at stille krav om, at en given udenlandsk fond, som Vækstfonden investerer i, skal investere en vis andel af deres midler i virksomheder i Danmark. Når Vækstfonden investerer i en udenlandsk fond, er der en forventning om, at den udenlandske fond investerer i danske virksomheder. Erfaringerne med Vækstfondens direkte investeringer i to udenlandske udviklingsselskaber i perioden 2002-2014 er, at disse udviklingsselskaber samlet set har investeret mere i danske virksomheder, end Vækstfonden har investeret i de udenlandske udviklingsselskaber. Vækstfonden har således investeret ca. 150 mio. kr. i to udenlandske udviklingsselskaber, som samlet set har investeret ca. 180 mio. kr. i danske virksomheder.”

Lempelser for fondsmæglere: Pelle Dragsted har også spurgt ministeren, om kommende og mere lempelige kapitalkrav til fondsmæglere vil øge risikoen. Det mener ministeren ikke: ”Med lovforslaget foreslås det at indføre samme kapitalkrav for danske fondsmæglerselskaber som dem, der følger af EU-reglerne og som er gældende i en række andre, sammenlignelige lande. Det vurderes at ville øge konkurrencen og produktudbuddet til gavn for investorerne. Jeg vurderer, at der ikke er grundlag for at have strengere kapitalkrav til fondsmæglerselskaberne i Danmark end i andre sammenlignelige lande, og det er heller ikke vurderingen, at initiativet vil øge risiciene på de finansielle markeder.”

Erhvervsstyrelsen undersøger regnskaber i Hellerup Finans: Det er ikke kun Hellerup Finans, der er i problemer – det er også de tidligere revisorer i selskabet og dets datterselskaber. Erhvervsstyrelsen meddeler , at man nu vil undersøge, om disse revisorer har overholdt loven: ”Ledelsen i Hellerup Finans A/S har fundet det nødvendigt at indsende en omgjort årsrapport for 2014/15. Desuden er der ved aflæggelsen af årsregnskaber for 2015 for en række andre selskaber under Hellerup Finans, konstateret fundamentale fejl i årsregnskaberne for 2014. Erhvervsstyrelsen har vurderet, at dette kan indebære en risiko for, at revisionen af de pågældende årsregnskaber ikke er udført i overensstemmelse med reglerne herfor. Erhvervsstyrelsen er tilsynsmyndighed for revisorer og revisionsvirksomheder og kan iværksætte undersøgelser, hvis der er risiko for, at en revisor har overtrådt reglerne. Hvis en revisor overtræ-der reglerne, kan det føre til, at Erhvervsstyrelsen indbringer vedkommende for Revisornævnet. Der er alene tale om, at Erhvervsstyrelsen indleder en undersøgelse af revisorernes arbejde vedrørende ovenstående revisionspåtegninger.

læs hele udgivelsen her

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank