Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Årets mest fremgangsrige searchfirma: Boyden

Linda

søndag 13. november 2016 kl. 18:55

En af branchens grand old men, Finn Rants, er ved at gøre det igen: Efter at have forladt Amrob efter rigtig mange år som succesrig førstemand, gik han for tre år siden til det lille og upåagtede Boyden, som er en del af et internationalt netværk.

Med fem partnere, blandt andet Kristine Cholewa, tidligere Flensby & Partnere og Lars Stjernstrøm, tidligere Laigaard og Amrop, har Finn Rants formået på få år at føre Boyden fra en bundplacering i Top 30-ranglisten til en aktuel placering som i Top 10 blandt de rene, nålestribede executive search-firmaer, som løser opgaver for toppen af dansk erhvervsliv. Boydens bruttoresultat blev sidste år 24 mio. kr., mod 14 mio. kr. året før, en vækst på hele 77 procent. Finn Rants er en af de danske headhuntere, som gennem sin karriere har tjent flest penge. Over 100 mio. kr. handler det om, har Økonomisk Ugebrev tidligere beregnet ud fra officielle regnskaber. Læs også interview med Finn Rants på side 13 i denne udgave.

Årets brancheanalyse af de 30 største rådgivningsfirmaer inden for Search & Selection, som bringes på de følgende sider, viser også, at en håndfuld mellemstore searchfirmaer er gået stærkt frem i forhold til sidste år. Som det fremgår af tabellen er andre højdespringere Odgers BerendtsonHudson, Laigaard Partners, Hays og Korn/Ferry.

Personlige relationer
Korn/Ferry var for en del år siden blandt top fem danske executice search-firmaer, men har været gennem en mangeårig krise, som først nu ser ud til at stoppe. Sidste år overtog Kai Hammerich kontoret, og det har for alvor givet firmaet luft under vingerne. Læs også interview med Kai Hammerich på side 12.

Både historien omkring Boydens og Korn/Ferrys nye fremgang handler om, at branchen fortsat i ekstrem grad er drevet af personlige relationer og brandnames. Der er ingen tvivl om, at både Kai Hammerich og Finn Rants har mange ”faste” kunder i form af stærke personlige relationer, og i toppen af erhvervslivet er de velkendte navne, hvor man ved, hvad man får.

En del af branchens historie er dog også, at der er skærpet konkurrence, at virksomhederne ind imellem udbyder store opgaver i udbud, og at virksomhederne ønsker specialistkompetencer inden for deres egen branche.

Bemærkelsesværdigt er der i år også en klar tendens til, at de største executive search-firmaer stort set står stille, målt på bruttoresultat. Både Amrop, Egon ZehnderRussell Reynolds og Spencer Stuart har stort set sammen bruttoresultat som forrige år. Dog sådan at Amrop sidste år overhalede den historiske etter i den nålestribede executice search, Egon Zehnder med et bruttoresultat, som var 67.000 kr. større end Egon Zehnders. Amrops bruttoresultat blev 58.222.000 kr., mod 58.058.000 kr. året før.

Vækst under top 100
Stilstanden blandt de største executive search-firmaer forklares med flere tendenser: Blandt andet har de største executive search-firmaer mest fokus på top 100-virksomhederne med rekruttering på toplederniveau og bestyrelsesmedlemmer. Netop på denne aktivitet har der været nogenlunde stabilitet i opgaveomfang de seneste år. Væksten i flere af de mellemstore searchfirmaer skyldes i højere grad flere opgaver, hvor de har hjulpet virksomhederne med at finde specialister og fagfolk i tilfælde, hvor der er meget få jobsøgende og knaphed på kvalificeret arbejdskraft.

Samtidig er stadig flere mellemstore og mindre erhvervsvirksomheder begyndt at anvende search & selection-firmaer, og det har givet grobund for nye rådgivningsfirmaer, som typisk betjener virksomhederne uden for top 100. Blandt andet People & Performance (som både leverer ledelsesrådgivning og search), BallisagerHansen ToftUnique Consult og Hays Specialist Recruitment 
findes i dette segment.

Endelig er der en tendens til, at en større andel af opgaverne har karakter af midlertidige projektansættelser eller vikariater, som en følge af at virksomhederne kun fastansætter, når der er absolut behov for det. Tidsbegrænsede projektansættelser ses samtidig at have den fordel, at virksomheden kan teste medarbejderen i en periode, før der tages endelig stilling til en varig ansættelse.

Læs hele temaet om Top 30 Search & selection på de følgende sider i denne udgave af Økonomisk Ugebrev Finans.

se alle tabeller her

læs hele udgivelsen her

MWL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank