Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Ugens stærkeste og svageste erhvervsdækning

Morten Sørensen

søndag 09. oktober 2016 kl. 14:22

Bolig, skat og the usual suspects. Det er ikke overraskende, at regeringens udspil til nye spilleregler for boligskat har optaget erhvervsmedierne i denne uge. Emnet er samfundsmæssigt relevant og berører mange menneskers privatøkonomi. Børsen har for eksempel drønet løs med bolig- og skatteemner som forsidens hovednyhed fire dage i træk. Ved gennemlæsning af artiklerne bliver man dog nemt grebet af en fornemmelse af deja vu: Var det ikke stort set de samme kilder og virksomheder, der også udtalte sig dagen før? At de store finansvirksomheder, ikke mindst Danske Bank-koncernen, Nordea og Nykredit-koncernen, har kvalificerede meninger om disse problemstillinger, er der næppe tvivl om. Men disse foretagender og deres økonomer dominerer i forbløffende grad dækningen, også i for eksempel Berlingske Business . Man kan frygte, at dækningen bliver lidt ensidig og i realiteten kommer til at varetage bestemte interesser. En god uafhængig og perspektiverende dækning fik man i analyse/kommentarform på Finans.dk. Det er godt med vidende kilder, men meget taler for, at medier også skal sikre sig og udnytte uafhængige analyse- og kommentarressourcer.
Underholdende ærlighed. En af ugens mest underholdende erhvervsartikler blev i denne uge leveret af Børsen. En underleverandør til Audi leverede en ærlig og forundret beskrivelse af de overraskende kulturforskelle og det besvær, han et stødt på som samarbejdspartner med den tyske bilvirksomhed. Det er desværre ikke så ofte, man får lov at komme så tæt på hverdagen i en virksomhed. Vi vil gerne læse mere af den slags i Børsen.
Forandringsmyter. Forandringerne foregår i dag hastigere og er mere dybgående end nogensinde før. Det er en populær påstand, den begrunder drastiske ledelsesinitiativer, giver virksomhedskonsulenter gode salgsargumenter og leverer stof til forskrækkede, advarende eller begejstrede medie-indslag. Men det er sandsynligvis slet ikke rigtigt, hævder en tankevækkende amerikansk artikel , der i øvrigt bygger på Robert J. Gordons særdeles gennemarbejdede “The Rise and Fall of American Growth” – en af de mest anbefalelsesværdige, aktuelle bøger om historie, erhverv og økonomi.
Lars Rohdes aura. Vores gode kolleger på Dagbladet Børsen har gjort det til en vane at mobbe

nationalbankdirektør Lars Rohde. Som her , hvor debatredaktør Thomas Bernt Henriksen i sidste uge kritiserer Rohde for at advare om en boligboble, som bankens egne analyser ikke mener findes. Det virker nærmest demonstrativt flabet, når debatredaktøren spørger ”hvornår politikerne (mon) får øjnene op for, hvad der foregår ovre hos naboen i Havnegade.” Normalt er den til enhver tid siddende nationalbankdirektør, den eneste i kongeriget, ud over monarken, hvis personlige aura er så væsentlig for fædrelandet, at man som et minimum holder kritik i en pæn tone.

Vi må dog sige, at Børsen har en pointe, også med at være flabet: Det er også Lars Rohdes egen opgave at bevare sin institutions ophøjethed, og den svinder lidt, hver gang han ikke kan nære sig for at deltage i helt profane diskussioner omkring cafebordet. Over de seneste årtier har det været relativt taknemmeligt at være nationalbankdirektør. Kronen har været stærk, så det har ikke været svært at forsvare den. Men lige nu er det en reel risiko, at euroen bryder sammen, og at hele valutabilledet bliver tumlet rundt, til skade for en lille økonomi som den danske. Og hvis det sker, vil vi gerne have en ophøjet nationalbankdirektør, som ikke allerede har brugt alt sit krudt i hverdagens tummel.

Vi medgiver, også over for nationalbankdirektøren, at det ikke er enkelt. Som det fremgår af analysen side 09 mener vi således selv, at det var tiltrængt, når han på Realkreditrådets årsmøde i sidste uge kritiserede institutterne for at opkræve højere bidrag, selv om det strengt taget heller ikke var en nødvendig debat for en nationalbankdirektør. Det er fra sag til sag en afvejning, hvornår Lars Rohde deltager i debatten, og hvornår han plejer sit embedes aura.
Har TDC en fremtid? Det er et dilemma for medier, at det er fortiden, vi har forstand på, mens det er fremtiden, læserne gerne vil høre noget om. Der er kommet mange dårlige artikler ud af bestræbelserne på at følge kundernes ønske, men også nogle gode. En af de sidste bragte Berlingskes Business.dk fredag. Det handler om fremtiden for TDC . Koncernen med de gamle og dybe rødder i dansk forvaltning og erhvervsliv kan være på vej til at forsvinde helt fra landkortet. Tankevækkende.

læs hele udgivelsen her

MOS/STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Nyt job
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Nyt job
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank