Skatteministeren om stævning mod KMD, der var varslet at ville gå på børsen: I en orientering til Folketingets Skatteudvalg, hedder det blandt andet fra skatteministeren, at ”jeg kan på den baggrund orientere udvalget om, at Skatteministeriet den 14. september 2016 indleverer en stævning af leverandørerne, hvor der nedlægges påstand om, at leverandørerne har handlet groft uagtsomt under udviklingen af EFI og på den baggrund skal tilbagebetale over 692 mio. kr. i erstatning til Skatteministeriet. Erstatningsbeløbet, som kræves, afspejler ikke alene betalingerne til KMD og CapGemini, men også andre udgifter for Skatteministeriet til rådgivere, udviklingen af øvrige, tilknyttede it-systemer og den interne tid, som medarbejderne i SKAT har brugt undervejs. Afslutningsvis skal jeg understrege, at dette er en sag, jeg helst havde været foruden, fordi KMD er en af statens og kommunernes største it-leverandører, som Skatteministeriet fortsat ønsker et godt samarbejde med. Der må imidlertid ikke herske tvivl om, at en leverandør, som i dette tilfælde ikke har levet op til sine aftalemæssige forpligtigelser, skal stå til ansvar og erstatte de tab, som staten har lidt i den forbindelse.”
Skatteministeren om Skat, der har været en ”black box”. Fra Skatteministerens talepapir til Folketingets Skatteudvalg om det ”nye” SKAT: ” Et af de problemer vi har konstateret, er at SKAT simpelthen er for stor og kompleks en organisation. Det giver en række problemer: For det første har det betydet et for begrænset ledelsesmæssigt fokus på de enkelte forretningsområder, for det andet har der været uklarhed om ansvarsfordelingen og for det tredje har der været utilfredsstillende økonomistyring og kontrol med organisationens drift. Populært sagt har det været en ’black box’, hvor det har været svært at gennemskue, hvad der helt præcist er foregået inde i ’kassen.” Tænk hvis en virksomhedsleder sagde det samme, efter en konkurstruende udvikling over flere år!
Hvor meget af de samlede skatter og afgifter betales af topskatteydere: Skatteministeren svarerblandt andet, at: ”Ca. 10 pct. af de skattepligtige personer var topskatteydere i 2014. Det skønnes, at de tilsammen betalte ca. 160 mia. kr. i personlige indkomstskatter, svarende til ca. 35 pct. af de samlede personlige indkomstskatter. Det skønnes endvidere, at topskatteyderne betalte 1 Afgift af kapitalpensionsordninger, afgifter af gevinster ved lotteri og tipning mv. samt afgift af udbetalinger fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond har også status af personlige indkomstskatter, men er ikke medregnet. 2 Den disponible indkomst er opgjort som bruttoindkomsten fratrukket de personlige indkomstskatter og indbetalinger til private pensionsordninger. Side 3 af 3 ca. 45 mia. kr. i afgifter, svarende til ca. 25 pct. af husholdningernes samlede afgiftsbetaling, jf. tabel 1. Når skatter og afgifter lægges sammen, skønnes de 10 pct. af de skattepligtige personer, som var topskatteydere i 2014, at have betalt ca. 205 mia. kr., svarende til ca. 32 pct. af husholdningernes samlede betaling af skatter og afgifter.”
Mange banker anvender over 90 dage på bankskifte for kunder: I et svar til Folketingets Erhvervsudvalg, om bankernes overførselstider, når kunder skifter fra en bank til en anden bank, hedder det, at: ”Finansrådet har oplyst, at pengeinstitutterne i perioden fra 12. januar 2015 til 4. september 2016 har nedbragt antallet af engagementer, som afventer overførsel, fra 21.220 stk. til 12.056 stk. I samme periode er antallet af engagementer med en overførselstid på mere end 90 dage nedbragt fra 7.077 stk. til 1.169 stk. Finanstilsynet kan på denne baggrund konstatere, at problemerne med lange overførselstider er reduceret væsentligt, og at bankkunder generelt kan skifte bank inden for rimelig tid. Den 18. september 2016 trådte der nye regler om flytning af betalingskonti i kraft. Ifølge disse regler skal en flytning af betalingskonti være gennemført indenfor 12 dage, så kunden kan foretage transaktioner fra kontoen den 13. dag. De nye regler gælder kun betalingskonti, men ikke andre kontoformer som fx pensionskonti og børneopsparingskonti, hvor overførselstiden vil kunne være længere.”
MWL
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.