Kun få nye udbetalinger af udbytteskat
Sammen med opgørelsen af, at svindlen med refunderet udbytteskat andrager 12,3 mia. kroner, gav Skatteministeriet oplysninger om, hvordan systemet fungerer fremadrettet: ”I marts 2016 genoptog SKAT udbetalingerne af refusion af udbytteskat. Der er indtil nu kun i meget begrænset omfang udbetalt refusion af udbytteskat og kun i de tilfælde, hvor SKAT har været sikre på, at ansøgerens dokumentation har været tilstrækkelig. Med (handlingsplanen, red.) SKAT ud af krisen er der oprettet fire nye enheder i SKAT, som skal styrke kontrollen og overvågningen på området. Der er nedsat en tværministeriel arbejdsgruppe, som vurderer, om der er behov for at justere reglerne på området for at mindske risikoen for fremtidig svindel. Derudover er udbytteområdet i SKAT blevet mangedoblet i antal medarbejdere. Den omtalte svindel relaterer sig til den såkaldte blanketordning. En foreløbig analyse af den såkaldte bankordning har indtil videre ikke afdækket nogen sammenhæng til svindelsagen.”
Byggevirksomhed frikendt for kartelanklage
SØIK er ved at nå til bunds i de mange anklager mod byggevirksomheder for kartelvirksomheder. I sidste uge blev Dansk Byggeris tidligere formand Martin Skou Heidemann og hans selskab Skou Gruppen frikendt ved byretten i Helsingør. ”Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anmeldte i 2010 fem virksomheder til politiet for karteldeltagelse. Politiets videre efterforskning førte til flere sigtelser. Status for SØIK’s behandling er, at 24 virksomheder har betalt bøder for i alt 31 millioner kroner, og en enkelt virksomhed er frikendt. I sagerne om de storkøbenhavnske byggekarteller udestår en enkelt ankesag mod virksomheden Hansen & Graversen Murermestre A/S, som behandles af Østre Landsret senere på måneden. Herudover afventer sagen om det selskab, der har ansøgt om tiltalefrafald og har modtaget et foreløbigt tilsagn om tiltalefrafald i henhold til konkurrenceloven. Det betyder, at selskabet vil modtage et endeligt tiltalefrafald, såfremt virksomheden fortsat opfylder betingelserne og samarbejder med myndighederne under hele sagen,” oplyser Konkurrencestyrelsen.
Milliardregning for hvidvasklov
Finansrådet og Realkreditrådet udtrykker i et høringssvar utilfredshed med, at en ny lov om hvidvask skal gælde allerede fra 1. januar 2017. Det står ikke i forhold til de byrder, som loven vil betyde for virksomhederne, mener de to organisationer: ”Der er tale om særdeles kompleks lovgivning, og der vil være et meget betydeligt og omkostningstungt arbejde forbundet med at implementere og efterleve reglerne i praksis. Det er imidlertid en grundlæggende forudsætning for at kunne implementere lovgivningen i institutternes politikker, forretningsgange og daglige arbejde – og således at efterleve loven i praksis – at det med tilstrækkelig tydelighed fremgår, hvilke pligter og ansvar loven indfører, og hvori ændringerne i forhold til gældende krav består. Kompleksiteten understreges af, at lovforslaget pålægger virksomhederne omfattet af loven store administrative omkostninger. I bemærkningerne til lovforslaget fremgår det, at de virksomheder, som omfattes af loven, pålægges administrative omstillingsomkostninger for 1,2 mia. kr. og løbende administrative omkostninger for 225 mio. kr. Dertil kommer efterlevelsesomkostninger for 228 mio. kr.”
Likviditeten falder på obligationsmarkedet
Det bliver sværere og sværere at handle obligationer til skarpe priser. Det konkluderer Finanstilsynet og Børsmæglerforeningen i en ny rapport : ”En stærk likviditet på obligationsmarkedet er afgørende for, at realkredit-markedet er effektivt, og låntagerne får den bedste finansiering. – Det er en bekymrende udvikling, vi ser på obligationsmarkedet. Vi skal tage udmeldingerne fra de store investorer meget alvorligt, siger Børsmæglerforeningens bestyrelsesmedlem Peter F. Andersen, direktør i Jyske Bank Markets. Investorerne beskriver bl.a. i undersøgelsen, at hvor man for ti år siden kunne lave handler på op til 1 mia. kr. i løbet af få minutter uden at ændre markedsprisen væsentligt, så skal man i dag ikke lave større handler end 100 mio. kr., hvis handlen skal overstås på samme dag og ikke ændre markedsprisen. Børsmæglerforeningen stiller en række forslag i rapporten, som kan styrke likviditeten. Sektoren har dels en række ønsker til politikerne, men går også gerne selv forrest og vil drøfte alle forslag, som kan gavne likviditeten.”
STK
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.