Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Økonomisk ugebrev

mandag 29. september 2014 kl. 10:49

Topformation efter flere års optrend dannes over måneder: S&P holder også stand denne gang: Hele fredagen gjorde S&P futuren anslag til at bryde ned gennem den vigtige støtte omkring 1.960, som svarer til 100 dages glidende gennemsnit. Markedet var tydeligvis opmærksom på, at et bekræftet brud ned gennem dette pejlemærke meget vel vil kunne udløse en selvforstærkende nedtur, hvor der vil blive kastet ekstra benzin på bålet af marginspekulanter, som ville blive tvunget til at sælge ud af deres aktier. Der er aktuelt placeret historisk store beløb baseret på marginspekulation (altså hvor investor kun har investeret en lille del af det beløb, der reelt tages risiko for). Uanset at S&P futuren hen mod lukketid fredag steg en halv procent, vurderer vi slet ikke, at faren er drevet over. En stribe signaler storblinker fortsat rødt. Men det skal også erindres, at en topformation i en langsigtet trend ikke brydes på én dag, men over en længere periode. Det er denne zigzag topformation, vi nu ser under dannelse, og hvor det ender med at markedet giver endelig op på et tidspunkt med et kraftig kursfald over nogle uger eller måneder.

En tredjedel af S&P 500 aktierne i langsigtet nedtrend: Vi har flere gange påpeget, at markedet underliggende har vist svaghed i en længere periode. Markedet holdes oppe af stadig færre aktier, og det afspejles blandt andet i den kursgraf, som kommer ud af ”Aktier, som ligger over 200 dages glidende gennemsnit”. På stockcharts.com har denne graf symbolet SPXA200R, og denne graf har på det seneste peget lodret nedad. Fredag sluttede den i 66, hvilket svarer til, at 34 % af S&P 500 aktierne er i en langsigtet nedtrend under 200 dages glidende gennemsnit. Målt på en lukkekurs på ugebasis er det det lavest siden november 2012, altså i mere end halvandet år. Vi kunne også trække andre advarselssignaler frem. Dette er dog tilstrækkeligt for os til at vi er begyndt at lægge os i position til en længerevarende nedtur med en snarlig top.

De sidste stigninger skal anvendes til at reducere aktieandelen: I AktieUgebrevets Pensionsportefølje har vi fortsat 60 % af kapitalen investeret i danske aktier. Vores plan herfra er, at andelen skal reduceres stille og roligt den kommende tid, hver gang der kommer en mindre positiv korrektion. Det betyder, at kursstigninger ikke skal anvendes til opkøb, men til frasalg til bedre priser end lige efter et tilbagefald. Vi mener, at det efter tre år med stigende aktiemarkeder er på tide at trække sig lidt tilbage fra aktier. Vi vil antageligt beholde en mindre andel meget defensive aktier, som kun påvirkes begrænset af en større aktienedtur, eksempelvis Novo Nordisk, TDC og Carlsberg. Porteføljens afkast i år er knap 30 %, hvilket er bedre end samtlige de 34 danske investeringsforeninger, der har investeret i danske aktier. Forskellen på Pensionsporteføljen og en investeringsforening er desuden, at en investeringsforening hele tiden skal have mindst 80 % af kapitalen investeret, og det betyder, at ejerne af disse investeringsbeviser er tvunget til at køre hele vejen med ned, når og hvis det store lange kursfald starter. God fornøjelse.

Økonomisk Ugebrev Flash News er en ny gratis daglig nyhedstjeneste på nettet med fokus på aktieinvestering og finansielle markeder:www.flashnews.ugebrev.dk bringes 20-25 daglige nyheder om blandt andet udviklingen på aktiemarkedet med fokus på begivenheder, der påvirker alle aktiemarkeder. Som bekendt er det danske aktiemarked langt hen ad vejen styret af det amerikanske aktiemarked, der altså sætter stemningen på det globale aktiemarked. Den overordnede retning på aktiemarkederne styres meget af udvikling i råvarer, valuta, renter, geopolitik som, Ukraine-krisen, økonomisk vækst og centralbankernes pengepolitik. Det er lige netop de forhold vi dagligt har fokus på, sammen med dansk økonomi, virksomhedsstof og analyser og kommentarer.

C20 indeks outperformer Small- og MidCap med 7 % på en måned: Tendensen til at de mindre aktier begynder at klare sig ringere end de store C20 aktier bliver mere og mere tydelig. Det er en klassisk tendens, når der begynder at danne sig en større topformation på aktiemarkederne. De mindre aktier anses normalt for at være mere risikofulde, selvom de ikke nødvendigvis er det. Risikoen består især i, at likviditeten normalt er lav, og derfor kan det være vanskeligt at komme af med sine aktier, når det store udsalg først starter. Ved investering i Small og Mid-Cap skal man nu kun gå efter udvalgte aktiehistorier, som har styrken til at køre modsat af den generelle tendens.

 

Prøv Økonomisk Ugebrev Formue / AktieUgebrevet gratis i 3 uger her

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank