Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Royal Unibrew løfter EBIT-graden igen

Steen Albrechtsen

lørdag 10. marts 2018 kl. 13:51

Nye prisstigninger i vente hos Royal Unibrew

Royal Unibrews Hans Savonjie kunne i ugens løb fremlægge sit første årsregnskab som øverste ansvarlig for den daglige ledelse af den driftssikre bryggerikoncern, der nok engang løftede sit mål for EBIT-marginen.

Forventningerne til regnskabet var sandsynligvis til den lave side efter at Unibrew to gange i løbet af 2. halvår 2017 havde varslet om, at de dårlige vejrforhold ville have en negativ effekt. Alligevel blev det til en omsætning på 6.384 mio. kr. og en EBIT-indtjening på 1.069 mio. kr. Begge i den høje ende af de oprindelige forventninger om en omsætning på 6,25-6,45 mia. kr. og EBIT på 980-1.080 mio. kr. EBIT-marginen steg med 0,9 procentpoint til 16,7%, hvilket gav anledning til, at Unibrew løftede den finansielle målsætning på mellemlangt sigt med 1 procentpoint fra 16 til 17%. EBIT-marginen er et tydeligt eksempel på den driftsmæssige forbedring, som Unibrew har oplevet over de seneste år. I forbindelse med det store opkøb af finske Hartwall var målsætningen 12-13%, hvilket man altså har formået at løfte betydeligt på ganske få år.

Finansiel fleksibilitet

Det er naturligt, at det bliver sværere og sværere at løfte EBIT-marginen, jo højere vi kommer op. Da omsætningen samtidig har en meget lille organisk vækst er opkøb den oplagte vej til at skabe større vækst på bundlinjen.

Med den meget stærke drift og den flotte integration af Hartwall-opkøbet, synes opkøbsvejen at være den oplagte vej til at skabe indtjeningsvækst i koncernen. Selvom man nok engang hæver indtjeningsmarginen et procentpoint mere fra 16 til 17% på mellemlangt sigt, er det næppe via interne optimeringer, at man for alvor kan løfte indtjeningen endnu et niveau. Det er vigtigt at huske på i den forbindelse, at Unibrew i udgangspunktet ”kun” har en omsætning på tæt på 7 mia. kr. at arbejde med. Et lille forretningsomfang til at honorere store løft i indtjeningskrav og –vækst ved en markedsværdi på 20 mia. kr.

Unibrews gældsniveau er med en faktor på 0,7 x EBITDA fortsat betydeligt under max-grænsen på 2,5 x EBITDA. I absolutte tal beløber den nettorentebærende gæld sig til lige under 1 mia. kr. og sammen med en markedsværdi på 20 mia. kr. har Unibrew dermed betydelige muskler til at foretage nye opkøb. Man nævner flere gange ”financial flexibility” i regnskabet, som et parameter man holder for øje, hvis forretningsmuligheder skulle opstå.

Kursfest

Markedet tog vel imod regnskabet og har over et par dage belønnet aktien med en stigning på næsten 10%, så kursen kortvarigt nåede over 400. Vort seneste kursmål på 300-350 er nu distanceret, og det giver sammen med regnskabet anledning til at vurdere, om det skal revideres. Vi vælger at løfte det til 350-400, som en konsekvens af det løftede EBIT-margin-mål, og udsigterne til flere værdiskabende opkøb.

Den nedre halvdel af intervallet repræsenterer med de nuværende udsigter et rimeligt indgangsniveau, selvom vi dog også må påpege den høje værdiansættelse af koncernen, som øger risikoen for at selv små skuffelser kan ramme hårdt på kursen. P/E for både 2019 og 2020 ligger omkring 20, hvilket er højt for en moden branche som bryggeribranchen, hvor markedsvæksten udtrykt i form af volumen er lav. For Unibrew synes konklusionen igen at være at kvalitet koster, og at man fortsat er villig til at betale en høj pris for den.

Børskurs på analysetidspunktet: 403,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 350-400

1016b14265e2732aed245efbdd228c7208bd55ea

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank