Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Medieanmeldelse: Nu er det tid til – at vente og se.

Linda

onsdag 16. november 2016 kl. 8:39

Danske mediers dækning af den amerikanske præsidentvalgkamp har generelt være ringe; det kan vi vel godt blive enige om. De færreste er nået længere til at svælge i Trumps idiosynkrasier og dårlige manerer. Få er gået i dybden med, hvad der sker og kan ske. Så meget større var chokket og forvirringen, da manden vandt, og alle pludselig var nødt til at forholde sig til faktiske konsekvenser. F.eks. kunne man torsdag i Børsen (uden at vi specielt skal kritisere deres dækning af valgkampen) på side 6-7 læse om en kommende recession – og på side 18 om, at det amerikanske aktiemarked vil stige! Ind imellem fik DI’s og Dansk Erhvervs lobbyister lov til endnu en gang til at aflevere det i denne sammenhæng malplacerede budskab, at 2025-forhandlingerne må i gang igen.

Mere overblik på denne forvirrede torsdag havde opinionsredaktør Claus Skovhus i en klumme i Berlingske Business. Vi må se, hvad der står tilbage, når røgen har lagt sig, var hans budskab. Det lyder måske ikke af meget, men han har ret: En del af Trumps udmeldinger i valgkampen er enten praktisk eller politisk umulige at føre ud i livet, og andre vil han næppe selv ønske at stå fadder til, når det kommer til stykket. Det gælder f.eks. en opsigelse af handelsaftaler, hvis de medfører amerikanske jobtab. Hvilket de vil gøre.

Så vi må foreløbig vente og se, og imens vi gør det, kan virksomhedernes strateger glæde sig over, at Trump ikke nødvendigvis vil være en dårlig præsident for dem. Mange har f.eks. frygtet, at amerikanerne vil slå ind på en isolationistisk kurs, men det er ikke givet, det er sådan, man skal tolke Trump. Hans ønske om i første række at varetage amerikanske interesser kan også ses som en tilpasning til en realitet, som i virkeligheden har været her længe: Den tid er forbi, hvor den vestlige verden besad en styrke til at sætte hårdt mod hårdt over alt på kloden, hvor ting foregår på en anden måde, end vi kunne ønske os. Dertil er de tidligere udviklingslande blevet for stærke, og de bliver kun stærkere år for år. Politik og diplomati bliver anderledes, end det har været under den kolde krig og i årtierne efter. Det er en udfordring, men det er også en god ting for verden, og det er for både lande og virksomheder en situation med muligheder.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank