Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Færre bestyrelsesposter til danske erhvervskvinder

Økonomisk ugebrev

tirsdag 21. oktober 2014 kl. 9:33

De største danske virksomheder slår to fluer med et smæk ved at satse på udenlandske kvinder for både at få udenlandske kompetencer og kvinder ind i deres bestyrelser, mener Ingelise Bogason, der blandt andet er bestyrelsesmedlem i Grundfos og Bankinvest. Læs interview med en af de førende hjemlige erhvervskvinder, som har formået af kæmpe sig frem til toppen af erhvervslivet.

Hendes budskab er klart: Danske erhvervskvinder risikerer at blive skuffede, hvis de tror, at det i fremtiden bliver nemmere at få plads om bestyrelsesbordene i de største danske virksomheder. Efter at have nærstuderet tallene kan Ingelise Bogason konstatere, at C-20 selskaberne har øget andelen af udlændinge i bestyrelserne:

”Hele 40 % af bestyrelsesmedlemmerne i C20 selskaberne er udlændinge. De virksomheder slår to fluer med et smæk, når de tager en udenlandsk kvinde. Jeg tror, at der sidder en række velkvalificerede danske kvinder, der forgæves venter at komme i betragtning til bestyrelsesposter, nu hvor der gennem loven om det underrepræsenterede køn er kommet mere fokus på andelen af kvinder i bestyrelserne,” siger hun.

Med hendes bestyrelsesposter i dansk erhvervsliv har hun plads i første række til at iagttage udviklingen. Og generelt mener hun, at selv om kvinder er godt repræsenterede i erhvervslivet, er de alligevel i mindretal i de store virksomheders bestyrelser: ”Men spørger du mig, om jeg går ind for kvoter, så er svaret nej. Men jeg går ind for, at man som virksomhed sikrer sig de bedste talenter, mænd som kvinder som internationalt. Og det interessante er, at C20 selskaberne i stigende grad går efter udenlandske medlemmer til deres bestyrelser. Uden at have tal for det, tror jeg faktisk, at de i høj grad går efter udenlandske kvinder.”

 

Abonnenter kan læse hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Ledelse nr. 18.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank