Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Zealand Pharma er kraftigt undervurderet

Peter Aabo

tirsdag 10. april 2018 kl. 11:21

Den markante værdiskabelse i pipelinen viser sig fortsat ikke i Zealand Pharmas aktiekurs. For nyligt blev positive data fremlagt for det første af to fase III studier med Dasiglucagon, og positive resultater forventes fra det andet studie senere på året.

Zealand Pharma har p.t. to igangværende fase III studier med Dasiglucagon, som er et flydende stabilt sukkerstof til anvendelse i primært diabetes type I patienter, der oplever alvorlige episoder af hypoglykæmi (for lavt blodsukker).

I marts måned blev der fremlagt positive topline resultater fra det første studie. Studiets primære målepunkt var at påvise, hvorvidt der dannedes antistoffer mod Dasiglugacon blandt patienterne. Det gjorde der ikke, hvilket er positivt, da det betyder at behandlingen ikke afstødes af patienterne. Yderligere resultater fra forsøget vil blive fremlagt i løbet af indeværende kvartal. I 2. halvår 2018 ventes desuden deciderede hypoglykæmi effektresultater fra det andet fase III forsøg med Dasiglucagon.

Glepaglutide fase III start til sommer
I juni 2017 viste data fra et proof-of-concept studie i 16 patienter med den langtidsvirkende GLP2-analog Glepaglutide særdeles solide data i patienter med Short Bowel Syndrom (SBS). Vi vurderer resultaterne som ekstremt stærke, da resultatet efter blot 3 ugers behandling faktisk matcher, hvad det konkurrerende GLP2-middel Gattux opnår efter 24 ugers behandling. Desuden giver de stærke data Zealand Pharma mulighed for at reducere enten frekvensen af behandlingerne eller dosisstørrelsen i fase III studierne.

Dette var også baggrunden for, at Zealand Pharma i efteråret 2017 påbegyndte et fase I dosefinding studie med Glepaglutide. Resultaterne fra dette studie er siden fremlagt i Q1 2018 og viste et positivt udfald. På baggrund af resultaterne vurderer Zealand Pharma, at Glepaglutide vil have effekt blot som ugentlig behandlinger, hvorfor man i det forestående fase III program i SBS vil teste Glepaglutide givet som ugentlige behandlinger samt som to gange ugentlige behandlinger.

Zealand Pharma forventer fortsat at indlede fase III afprøvning med Glepaglutide i sommeren 2018. Her i Q2 2018 forventes selve forsøgsprotokollen at blive godkendt af FDA.

Kapital til tre års drift
I maj 2017 løftede Zealand Pharma og partneren Boehringer Ingelheim sløret for target for det prækliniske program ZP4982. Der er tale om en long-acting amylin analog, og de prækliniske data har påvist effekt i fedme og i fedmerelaterede sygdomme. Siden er der i 2. halvår 2017 opstartet klinisk fase I forsøg med ZP4982, hvilket også har udløst en milepælsbetaling til Zealand Pharma. Samlet set kan Zealand Pharma modtage op imod 287 mio. EUR samt royalties der spænder fra lave encifrede procenter op til lave tocifredeprocenter. Der ventes fase I data for ZP4982 i slutningen af 2018, hvor der også ventes resultater fra det andet BI-program rettet mod GLP/GLU.

I juni 2017 returnerede samarbejdspartneren Helsinn de globale rettigheder for GLP2-analogen Elsiglutide til Zealand Pharma. I 2016 viste resultater fra et 500 patienter stort fase IIb studie effekt i behandling af kemoterapiudløst diarré i koloncancer patienter, men ikke tilstrækkeligt til at opnå statistisk signifikans. På nuværende tidspunkt har Zealand Pharma ikke løftet sløret for, hvad man vil gøre med Elsiglutide fremadrettet.

IPO indbragte bruttoprovenu på 566 mio. kr.
Zealand Pharma gennemførte i starten af august 2017 en side-børsnotering på den amerikanske Nasdaq børs. IPO-emissionen rejste et bruttoprovenu til Zealand Pharma på 566 mio. kr. gennem udstedelse af 5 mio. aktier til en tegningskurs på 112,58. Ved udgangen af 2017 havde Zealand Pharma et kapitalberedskab på 664 mio. kr.

Vi vurderer, at IPO kapitalrejsningen i sommer, milepælsbetalinger fra BI bundet op på de to fase I programmer, sammen med den forventede øgede strøm af royalties fra Soliqua samt salgsmilepælsbetalinger på ca. 600 mio. kr., som vi forventer bliver udløst i to portioner i henholdsvis 2019 og 2020, betyder, at Zealand Pharma nu har finansieret de næste 3 års drift, og dermed har fået arbejdsro til at skabe yderligere værdi i pipelinen.

Børskurs på analysetidspunktet: 93,40

AktieUgebrevets kursmål (12 mdr): 270,00

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank