Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

ESG debatter topper på Folkemødet

Økonomisk ugebrev

fredag 15. juni 2018 kl. 23:02

Miljømæssig, social og ledelsesmæssig ansvarlighed (ESG) er blevet en folkesag, hvis man dømmer efter antallet af debatter og events på det netop indledte Folkemøde på Bornholm, rapporterer Økonomisk Ugebrevs korrespondent fra Folkemødet, Erik Alhøj, direktør for Engagement International.

På Folkemødet vil mere end 100.000 danskere over fire dage få lejlighed til at overvære og deltage i mindst 150 forskellige diskussioner om klima, menneskerettigheder, etik, ansvarlige investeringer, bæredygtig byudvikling, FN’s verdensmål, m.v. Ansvarlighed og bæredygtighed er rykket frem på top-fem listen over temaerne blandt de mere end 3.000 paneldebatter og arrangementer på Folkemødet.

Topledere fra Danmarks største virksomheder og institutionelle investorer smider slipset og diskuterer ansvarlige investeringer med NGO’er, pensionsopsparere og hinanden i mere end ti forskellige paneldiskussioner. Torsdag eftermiddag lagde ATP, Nordea Invest, Danske Bank og Vækstfonden m.fl. ud med i Finans Danmarks telt at diskutere om ”Grøn er det nye sort i finanssektoren”.

Fredag morgen havde Jyske bank, MP Pension og Ørsted m.fl. en debat om ”Bæredygtige investeringer og muligheden for at gøre en forskel i verden med dine penge.” Nogenlunde samtidig foregik en af de få debatter på engelsk: ”What innovative investment mechanisms are needed to accelerate the implementation of the SDG’s”, arrangeret af Finansforbundet, Aids-fondet, Bill & Melinda Gates Foundation m.fl.

Senere på eftermiddagen diskuterer Novo Nordisk Fonden, Bikubenfonden, Villum Fonden, Den Sociale Kapitalfond mfl., ”Hvordan får vi som samfund mest ud af nye offentlige og private samarbejder om Impact Investeringer”. Herefter har NGO’erne Ansvarlig Fremtid og Vedvarende Energi arrangeret en debat med MP Pension, PFA, Alm. Brand Invest, ATP og tænketanken Concito om fremtidsudsigterne for fossilfrie energiinvesteringer.

Pensionskassen PKA spørger en socialdemokrat og en serieiværksætter om danskernes pensionspenge kan gøre verden til et bedre sted. Mellemfolkeligt Samvirke, Aktive Pensionskunder, PFA og DIP/JØP diskuterer, hvad de 3.000 milliarder kroner pensionsopsparing skal bruges på – og om den almindelige pensionsopsparer er klar over, hvad de investeres i.

Senere fredag diskuterer topdirektørerne fra PFA og Finans Danmark med en forsker fra Oxford University ”Hvad kan investorerne gøre for at skubbe på den grønne omstilling”, modereret af en tidligere, konservativ EU Klimakommissær. Og Middelfart Sparekasse slutter dagen af med at spørge, ”Hvordan kan din bank udvise samfundsansvar, så der bliver leveret noget godt tilbage til samfundet?”

Lørdag morgen står direktørerne for Industriens fond, Carlsbergfondet, Deloitte, Novozymes og UNDP tidligt op for at diskutere ”Hvordan verdensmålene kan bruges som løftestang for vækst og innovation”. PFA, Sampension, og PensionDanmark diskuterer med tænketanken Concito og en socialdemokratisk EU-parlamentariker, om EU skal anvende stok eller gulerod for at få pensionsbranchen til at følge en række udspil fra EU Kommissionen har lagt frem om en mere bæredygtig europæisk finanssektor.

Og endelig spørger Danmarks Naturfredningsforening Nykredit, Forsikring & Pension, Merkur Bank, Novozymes og tænketanken Concito, om det overhovedet er muligt at investere ansvarligt og bæredygtigt.

Indenfor temaet bæredygtighed og ansvarlighed topper klima og FN’s øvrige verdensmål, når det gælder antallet af debatter og events. Målene har udviklet sig til at blive sigtepunkter for en lang række initiativer, projekter og tilgange til ESG. Så i år er de for første gang æret med ”Verdensmålenes telt” og det lille farverige verdensmåls-emblem, som mange folkemødedeltagere går rundt med.

I teltet gjorde Finansministeren, Deloitte, Forbrugerrådet og Dansk Ungdoms Fællesråd m.fl. torsdag status over ”Rigets tilstand – Danmarks implementering af verdensmålene”. Senere kunne publikum deltage som dommere i en sangbattle om verdensmålene mellem to kø-benhavnske borgmestre.

Økonomisk Ugebrevs korrespondent fra Folkemødet på Bornholm Erik Alhøj, er også direktør for Engagement International, som rådgiver institutionelle investorer om aktivt ejerskab og ansvarlige investeringer i samarbejde med MSCI ESG Research.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank