Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Opgør om fire mia.: Finanstilsyn fejer sag under gulvtæppet

Carsten Vitoft

tirsdag 26. juni 2018 kl. 12:24

Den massive kritik fra eksperter og forbrugerorganisationer preller indtil videre af på Finanstilsynet, som altså ikke mener, at der foreløbig er grundlag for at gå dybere ind i sagen og eventuelt fastsætte mere præcise regler for omkostningsberegningen.

Økonomisk Ugebrev har forholdt Finanstilsynet kritikken fra eksperter og forbrugerorganisationers ønske om mere klare spilleregler. Kontorchef Ove Feddersen fra Finanstilsynet skriver i en mail: ”Jeg kan henvise til, at der i december 2017 er indgået en aftale mellem Finans Danmark, Investering Danmark, Forbrugerrådet Tænk og Dansk Aktionærforening om at forbedre og udbygge de eksisterende danske brancheaftaler om investoroplysning via omkostningsnøgletallet ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Aftalen er indgået med Finanstilsynets og Erhvervsministeriets mellemkomst,” lyder det.

Han tilføjer i mailen, at: ”Finanstilsynet fører et risikobaseret tilsyn med reglerne på investeringsområdet. Som vi tidligere har oplyst, har Finanstilsynet i forbindelse med MiFID II særligt fokus på overholdelsen af provisionsforbuddet og på reglerne om, at distributører skal yde investorerne en proportional, kvalitetsforbedrende service, hvis distributørerne modtager provision fra fondene,” lyder det endvidere.

Professor Carsten Tanggaard mener, at manglen på præcise regler er uhensigtsmæssige og giver for stort spillerum for individuelle fortolkninger af, hvordan omkostningsprocenten skal beregnes.

Til Økonomisk Ugebrev siger Carsten Tanggaard: ”Der burde udarbejdes mere præcise regler for omkostningsberegningen. Hvis der ikke er en eller anden klar aftale, vil alle jo søge at beregne det laveste tal inden for de meget vide rammer, som EU opstiller. Og det kan måske forklare de hidtidige underlige tal,” siger professoren.

Tilbage står så, om Finans Danmark og Finanstilsynet selv kan leve med den tvivl, der er rejst af eksperterne. Og værre endnu måske også en tvivl om, det er fremtid i at indgå frivillige aftaler med finanssektoren og Finans Danmark.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank