Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Morten W. Langer

fredag 31. august 2018 kl. 19:07

Analyse fra Nationalbanken: Skærp kravene til realkreditten. I redegørelse hedder det, at ”Nationalbankens beregninger viser, at realkreditinstitutternes samlede finansieringsbehov i perioder med store fald i boligpriserne vil være mindre med et NEP-krav end uden et NEP-krav.

Det skyldes, at et NEP-krav vil øge realkreditinstitutternes finansieringsbehov i normale tider, og det sikrer dermed, at institutterne er bedre rustede til at imødegå perioder, hvor boligpriserne falder, og kravet om supplerende sikkerhed stiger. Dermed bliver institutternes finansieringsbehov mindre følsomt over for udsving i boligpriserne. Det øgede finansieringsbehov i normale tider udgør ikke nogen væsentlig finansieringsrisiko, da der i normale tider må antages at være god adgang til de finansielle markeder.”

Justitsministeren: Nu skal vi sammen snakke en hel masse om hvidvask. Ifølge talepapir fra justitsministeren fra samråd i Folketingets retsudvalg om regeringens nye hvidvaskstrategi hedder det. ”I den nationale strategi lægger vi derfor op til, at der afholdes et årligt seminar med repræsentanter for de finansielle virksomheder og andre private aktører.

Finanstilsynet arrangerer seminaret, der vil have fokus på aktuelle overordnede temaer og udfordringer. • Endvidere vil myndighederne løbende afholde møder med de private aktører i det, vi kalder HvidvaskForum+, for at drøfte problemstillinger og udveksle erfaringer som de private aktører står over for. • HvidvaskForum+ er et nyt forum, der skal etableres af Finanstilsynet med henblik på at de private aktører løbende kan drøfte problemstillinger og erfaringer med de myndigheder, som deltager i HvidvaskForum.”

Kampen om fremtidens erhvervsfremme er i fuld gang. I et høringssvar skriver Danske Regioner, at ”Samtidig bemærker Danske Regioner, at ingen analyser, internationale erfaringer eller anden evidens har peget på, at lovforslagets foreslåede erhvervsfremmestruktur uden regionalt niveau er vejen frem. Tværtimod er der internationalt i f.eks. EU og Norden stor opbakning til en regionalisering og decentralisering af vækstindsatsen under overskrifter som ”smart specialisering.”

Den svenske Riksdag har f.eks. netop vedtaget, at de svenske regioner pr. 1. januar 2019 overtager ansvaret for at skabe regional vækst og udvikling. EU-landenes regeringschefer i Det Europæiske Råd vedtog ligeledes i april, at regioner fremover bør spille en vigtig rolle i indsatsen for at skabe vækst og udvikling i de europæiske lande. Et vigtigt redskab hertil er EU’s strukturfondsmidler, som med den nye lov om erhvervsfremme centraliseres og flyttes væk fra regionerne og de stærke regionale partnerskaber og ind i staten.”

Ny hvidvask vejledning fra Finanstilsynet: Banken skal registrere ændret kundeadfærd. I vejledningen hedder det, at ”eksempler på, at kundens relevante omstændigheder ændrer sig: 1) Hvis kundens formål eller tilsigtede beskaffenhed med forretningsforbindelsen ændrer sig væsentligt, f.eks. fordi kunden begynder at foretage langt større transaktioner end tidligere, se afsnit 2.4 om forretningsforbindelsens formål og tilsigtede beskaffenhed.

2) Hvis en kunde får status som PEP. 3) hvis en kunde til/fraflytter Danmark eller flytter sit forretningssted til/fra Danmark, herunder særligt til/fra højrisikolande. 4) Hvis en kundes ejer- og kontrolstruktur ændrer sig, f.eks. på grund af en virksomhedsomdannelse eller fordi virksomheden får inddraget en tilladelse til at udføre visse aktiviteter. Virksomheden skal gennemføre kundekendskabsprocedurer, når virksomheden får viden om, at kundens relevante omstændigheder ændrer sig. Dette kan f.eks. være som led af virksomhedens overvågning, løbende gennemførelse af kundekendskabsprocedurer eller hvis virksomheden på anden måde får positiv viden om kunden, se afsnit 2.5 om løbende overvågning af forretningsforbindelsen.”

MWL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank