Del artiklen:

Modelporteføljen er faldet med 0,2% over de seneste to uger, men ligger dog fortsat i et snævert plus på 0,4% for hele 2017. Peer-indeks er steget med hhv. 1,3% og 0,2%. 

Kursudsvingene har generelt været moderate i modelporteføljens aktier. Største kursfremgang står Immunovia for med en stigning på 8%, efterfulgt af Genmab med en stigning på 3%. Desuden er Novo Nordisk er steget med ca. 1% uden nyheder. Novo Nordisk fremlægger regnskab onsdag d. 3. maj.

Genmabs partner har netop fremlagt salgstal for Darzalex i 1.kvt 2017, som viser et samlet salg på omkring 250 mio. USD. Dette betyder, at Genmab vil modtage ca. 200 mio. DKK i salgsroyalties i 1.kvartal. Vi har fortsat en forventning om at Genmab vil kunne modtage royalties på ca. 1,25 mia. DKK i 2017 baseret på vores estimat om et globalt Darzalex-salg på ca. 1,5 mia. USD.

Det er særligt de svenske aktier, der har tynget porteføljens performance. Således er Moberg Pharma faldet med 6%, Cantargia med 5% og BioInvent med 2%. Desuden er danske Zealand Pharma faldet med 1%.

Modelporteføljen er pt. maksimalt investeret og det forventer vi at vedblive med at være, så længe sektoren performer rent kursmæssigt og de globale aktieindeks holder stand. Indtil videre har vores performance dog været skuffende i 2017. Vi har dog fortsat store forventninger til at 2. kvartal 2017 bliver langt bedre. Vi forventer massiv kursfremgang til Zealand Pharma drevet af positive kliniske data, og desuden ser vi en pæn upside i Genmab frem mod cancer-konferencen ASCO i starten af juni. Det er her vores forventning, at nye vigtige frontline fase III data i multiple myeloma for Darzalex vil blive fremlagt. Også Cantargia bør snart røre på sig for alvor, når selskabet starter kliniske studier i lungekræft. Desuden ser vi Moberg Pharma som en stærk fundamental investering, som over tid vil stige pænt. Samme gælder Immunovia. Vi er lidt mere usikre på retningen for BioInvent, men indtil videre vælger vi at se tiden an.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Aabo

Læs hele udgivelsen her 

Du kan se yderligere tabeller her 

Del artiklen: