Del artiklen:

Modelporteføljen har performet ganske nydeligt de seneste 14 dage og er steget med 2,7%. Begge peer-indeks har dog performet noget bedre som følge af et stærkt kvartalsregnskab fra Novo Nordisk.

Novo Nordisk har været den helt store succes-historie i modelporteføljen i de sidste par uger. Aktien er steget med 12% på et 1.kvt regnskab som levede op til forventningerne og mere til. Bemærkelsesværdigt er det, at der nu igen leveres pæn vækst i USA og desuden har en stram udgiftsstyring forbedret de i forvejen flotte indtjeningsmarginer hos Novo Nordisk. Vi vurderer fortsat der er en pæn upside i Novo Nordisk over de kommende måneder, og vi vælger derfor indtil videre at fastholde begge aktieportioner. Særligt vurderer vi at godkendelse af det stærke GLP-1 medikament Semaglutide til efteråret vil kunne blive en meget stærk kurstrigger i aktien.

Med en stigning på 5% har Genmab også performet ganske flot. Stigninger kommer efter godkendelse af CD-38 antistoffet Darzalex i 2nd line Multiple Myeloma i Europa, hvilket betyder, at der snarligt tilfalder Genmab en ny milepælsbetaling på 48 mio. USD (ca. 330 mio. DKK). Vi beholder Genmab i porteføljen frem mod cancer-konferencen ASCO i begyndelsen af juni, hvor vi forventer stor opmærksomhed omkring Darzalex.

BioInvent er steget 3% på en meddelelse om at man i Europa vil modtage patentbeskyttelse inden for cancer og inflammation for det immunonkologiske antistof BI-1206, som har CD32b som target. Patentet dækker også kombinationsanvendelse af BI-1206 sammen med andre interessante targets herunder CD19 og CD20. Vi overvejer fortsat at skille os af med BioInvent for at få gjort plads til kursmæssigt mere interessante aktier.

Mindre kursfald er indtruffet for Moberg Pharma (-1%), Zealand Pharma (-2%) og Cantargia (-4%). Vi er dog ikke nervøse for at holde fast i nogle af disse tre aktier. Vi forventer et stærkt kvartalsregnskab fra Moberg Pharma d. 9. maj samt en række positive kliniske data fra Zealand Pharma her i 2.kvartal

Peter Aabo

 

 

 

 

 

Læs hele udgivelsen her