Del artiklen:

Med et kursfald på 1,1% i Modelporteføljen har udviklingen været svagt negativ de seneste to uger. De kommende uger bliver dog særdeles interessante for porteføljen, da vigtige kurspåvirkende nyheder nærmer sig.

Det nordiske Healthcare indeks er også faldet moderat med 0,6%%, mens det Nordiske Large Cap indeks faktisk er steget med 1,2%.

Det er først og fremmest kursfald i Immunovia (-6%), Zealand Pharma (-4%) og Genmab (-4%), der har drevet porteføljen i negativt territorium.

For alle tre aktiers vedkommende kommer kursfaldet dog uden negative selskabsspecifikke nyheder. Faktisk har der været et par ganske positive nyheder i både Zealand Pharma og Genmab. For Genmab er Darzalex blevet godkendt i Japan, hvilket kaster en milepælsbetaling på 25 mio. USD af sig fra partneren Janssen. For Zealand Pharmas vedkommende, så har Goldman Sachs indledt dækning af aktien med en købsanbefaling. I Immunovia har ledelsen og medarbejdere udnyttet ca. 500.000 stk. warrants til lige under kurs 10 SEK per aktie, hvilket genererer et provenu på ca. 5 mio. SEK til selskabet. Visse medarbejdere har dog måtte sælge eksisterende aktier for at frigive kapital til at udnytte de pågældende warrants, hvilket kan have været en medvirkende årsag til kursfaldet over de seneste 14 dage.

De største kursstigninger har vi i BioInvent, som er steget med 10% og Cantargia som er steget med 4%. For begge selskabers vedkommende er det sket uden selskabsspecifikke nyheder.

Vi forventer, at der kommer stor fokus på Novo Nordisk over de kommende to uger. Vi har positioneret også meget tungt i aktien, da vi forventer, at den ugentlige GLP-1 analog Semaglutide står til godkendelse i USA her i starten af oktober. Vi forventer en kursstigning på omkring 10% i Novo Nordisk, hvis det sker. Samtidig vil en godkendelse skabe en underliggende meget positiv stemning i hele den nordiske Life Science sektor, da Novo Nordisk vægter meget tungt i indekset. Modsat vil en negativ meddelelse presse både Novo og markedet voldsomt.