Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Novo trak pæn sektorfremgang i Norden i februar

Økonomisk ugebrev

torsdag 14. februar 2019 kl. 18:05

Det var nok engang en pæn 14-dages periode for de nordiske indeks, som over en bred kam steg 3-5%, mens det amerikanske indeks nøjedes med en mere afdærmpet stigning på 1,4%. Enkeltaktier udmærkede sig som drivkraften bag udviklingen i de nationale health care indeks.

På pan-nordisk niveau steg Nordic Health Care indekset med 4,3%, og det var trykket af det danske Health Care indeks, hvor Novo vægter mest. Ikke overraskende ligger der derfor også en stigning Novo som den primære baggrund for indeksets fremgang. Novo aflagde årsregnskab 1. februar og er i skrivende stund næsten steget 10% siden da.
Det amerikanske Nasdaq Biotechnology steg med 1,4% og kunne dermed konsolidere den flotte udvikling år-til-dato, hvor indekset ligger med en imponerende stigning på 15,6%. Et afkast som kun det volatile Next Biotech Index kommer i nærheden af med 13,3% år-til-dato.

Eneste negative indslag var det finske indeks, som præsterede en tilbagegang 4,3%. Den var primært trukket af farmaselskabet Orion som faldt 5% i perioden.
Blandt højdespringerne i Norden finder vi Moberg Pharma, som i løbet af 7 timer kunne præsentere en licensaftale på MOB-015 med den tyske mastodont Bayer, et årsregnskab og ikke mindst et transformerende frasalg af hele selskabets OTC-division for 165 mio. USD. Moberg Pharma steg 49% i perioden.

Blandt de øvrige selskaber på top-10 listen finder vi gamle kendinge som Chemometec og Veloxis. Førstnævnte kunne nok engang opjustere forventningerne til årets resultat, og vi har efterfølgende set både direktør og bestyrelsesmedlemmer sælge et par større aktieportioner med en pæn rabat til børskursen. Det har dog ikke haft nogen synderlig effekt på aktiekursen som næste dagligt sætter ny All-time-high kurs.
I Veloxis ser der ud til at være en større købsinteresse i gang via en udenlandsk børsmægler (Kepler Chevreux). Stigningen kommer efter de seneste par ugers tilbagefald, og aktien nærmer sig nu igen årets højeste kurs på 3,53 per aktie, som blev nået i det første vilde dage i januar.

Som den største taber finder vi svenske A1M Pharma, som kæmper med kursefterveerne ovenpå endnu en udvandende kapitalrejsning – denne gang på 70,5 mio. SEK. Handlen med tegningsretter slutter den 18. februar og tegningsperioden slutter den 20. februar.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank