Falsk salgs-signal under opsejling

Det Nordiske indeks er over den forgangne 14 dages periode faldet med 0,8% til kurs 2816,47. Dette har reduceret det samlede afkast for 2017 til 23,2%. Ovenpå et par måneder med stort set uafbrudte stigninger i indekset, er der nu ved at komme lidt malurt i bægeret. Det kortsigtede kurschart viser at både MA5 (2814) og MA10 (2831) nu er faldende, men at indekset dog befinder sig lige over MA5. Samtidig er RSI’en faldet til 46 (57 for to uger siden), hvilket ligeledes er det laveste niveau siden august måned. Det langsigtede kurschart begynder nu at bekræfte den usikkerhed, som det korte chart afspejler. Således er MA20 (2828) nu faldende, mens MA50 (2798) dog fortsat er stigende. Indtil videre er indekset ”fanget” i mellem disse to glidende gennemsnit.

Vi vurderer fortsat, at indekset vil blive holdt oppe af en meget sandsynlig godkendelse af Novo Nordisks Semaglutide inden årsskiftet. Endvidere vurderer vi også Novo Nordisks 3.kvartalsregnskab som overordnet fornuftigt, så der ligger ikke umiddelbart en stor negativ ”bombe” i indekset fra Novo Nordisk, der kan ryste hele sektoren.

Vi ser i stedet det nuværende kursleje som et fornuftigt leje at akkumulere på. Det er dog muligt, at vi også i de næste par uger vil se et indeks, som kæmper lidt med at genfinde fodfæstet. Vi ser en mulig kortsigtet ”overgivelse” i markedet finde sted, såfremt MA20 bryder ned igennem MA50. Dette vil udløse en række nye salg i markedet. Men vi tror som sagt, at man bør anvende dette til at akkumulere på frem for at sælge ud i panik.

Får vi et falsk signal nedad, vil det efterfølgende åbne op for et endeligt brud over modstanden i kurs 2850 og skabe grobund for et stærkt januar-rally med et kursmål oppe omkring kurs 3100.

Støtte i kurs 3200 for NBI

Det amerikanske Nasdaq Biotechnology Index (NBI) fortsætter den seneste tids nedtur og er faldet med yderligere 2,7%. Dermed handles indekset nu i kurs 3276,11 og det samlede afkast for hele 2017 er reduceret til 18,1%.

Et spirende positivt tegn kan være, at MA5 nu er fladet ud for første gang i 5-6 uger. Det kunne indikere, at en bundformation i indekset er ved at etablere sig og med kurs 3200 som vigtigt støtteniveau.