Del artiklen:

Mulighed for hurtig test af 2550
Det nordiske Healthcare indeks er steget med yderligere 1,7% de seneste par uger og befinder sig nu i kurs 2496,94. Dermed er det akkumulerede afkast for 2017 steget til 9,2%.

Det var vores forventning, at markedet ville udvikle sig mere roligt over den forgangne 14 dages periode, og det er også sket. Som oftest er sektoren ganske nyhedsfattig op til kvartalsregnskaberne for alvor tikker ind. Til gengæld bliver der drøn på de kommende to uger, hvor næsten 40 selskaber ud af sektorens 129 selskaber fremlægger regnskab. Den tekniske tilstand for det nordiske indeks er fortsat forholdsvis positiv. Samtlige glidende gennemsnit er stigende og kursen befinder sig over disse. Et faremoment er dog, at vi nu nærmer os næ-ste modstandsniveau omkring kurs 2525-2550. Og samtidig begynder vi nu at se på tegn på at indekset er overkøbt. RSI’en er således faldet en smule til 74 (75 for 14 dage siden), og når indekset så fortsætter med at stige, så vil det alt andet lige over tid føre til at negativ divergens opbygges i markedet.

Vores vurdering er dog, at indekset bør kunne stige i hvert fald en uges tid mere. Muligvis kommer der en hurtig stigning op mod 2550. Derefter bør man være opmærksom på, at Novo Nordisks regnskab har skuffet markedet de seneste gange, hvilket har ført til store kursfald i hele indekset. Novo Nordisk fremlægger regnskab d. 3.maj. Vi vurderer, at Novo Nordisk som investeringscase er ret solid særligt i 2.halvår, men er man kortsigtet investor, så er det muligt, at man brænder fingrene, hvis scenariet med kursfald ved regnskabsfremlæggelsen gentager sig.

Fortsat negativ stemning i NBI
Det amerikanske Nasdaq Biotechnology Index (NBI) er steget med 0,5% til kurs 3024,25. Det akkumulerede afkast for 2017 viser nu et plus på 9,0%. Selvom RSI’er steget til 44 (mod 36 for to uger siden) NBI kæmper fortsat med at genvinde styrken og befinder sig under samtlige glidende gennemsnit. I tillæg er MA20 (3039) nu brudt ned igennem MA50 (3062), og det ser ud til at MA50 er ved at lave en topvending. Vi vurderer på den baggrund fortsat at NBI skal under kurs 3000 og formentlig ned omkring kurs 2900 før den positive stemning indfinder sig.

Peter Aabo

Læs hele udgivelsen her

Del artiklen: