Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Urolige markeder med negativ trend

Økonomisk ugebrev

torsdag 20. december 2018 kl. 13:57

Uroen på de finansielle markeder fortsatte i perioden, og den overordnede retning var nedadgående. Der er fortsat en tendens til højere volatilitet i det europæiske Next Biotech Index og i det amerikanske Nasdaq Biotechnology Index, som begge udviste store fald i den seneste periode.

Next Biotech fastholder dog indtil videre et positivt afkast for året, mens Nasdaq Biotechnology nu er hele 9,9% nede for året. Det er heller ikke overraskende, at det vilde norske indeks i en urolig periode tager bundplaceringen i perioden med et fald på 10,2%, som bringer afkastet i 2018 ned på -21,6%.

De nordiske healthcare index klarede sig generelt bedre i perioden, hvilket sandsynligvis kan henføres til en højere vægt af pharma- og medtech-aktier, hvor udsvingene og risikoen er noget lavere end i rene biotek-aktier. Det nordiske Health Care Index faldt med 0,5%, hvilket især var trukket af et fald i det svenske health care indeks på 2,6%. Modvægten hertil var Copenhagen Health Care Index som faktisk udviste en mindre stigning i perioden på 0,5%, mens Helsinki var næsten uændret med en lille stigning på 0,2%.

På selskabsniveau er det værd at notere stigningen i Oncology Venture (se selskabsanalyse) og Saniona. Sidstnævnte kunne via sin mexicanske partner Medix fremlægge positive resultater fra fase-3 forsøget med Tesofensine mod overvægt. Studiet mødte sit primære og sekundære endpoint i form af vægttab ved to forskellige dosisniveauer, og vejen er nu banet for, at Medix vil ansøge om regulatorisk godkendelse i Mexico og Argentina, hvor de har rettighederne. Resultaterne kan potentielt også understøtte Sanionas planer for Tesofensine i andre geografiske områder, men der er ikke noget klart billede af dette på nuværende tidspunkt. Sanionas aktie steg betydeligt på nyheden og var på dagen en overgang oppe med næsten 40% i kurs 39 SEK. Aktien er siden faldet noget tilbage til niveauet omkring 32 SEK, svarende til en stigning på ca. 14% i forhold til niveauet på 28 SEK før meddelelsen.

I bunden finder vi NeuroVive som er næsten 50% nede efter nyheden om en fortegningsemission i forholdet 1:1. Aktiekursen på 1,30 handler nu under emissionskursen, som er sat til 1,35 SEK. Emissionen skal først vedtages på en ekstraordinær generalforsamling d. 17. januar. Det understreger, hvor dyrt det nogle gange kan være for de mindre biotekselskaber at hente kapital, og hvorfor vi også i vores analyser fokuserer på cash og cash-burn. På positivsiden ift. det nuværende kursniveau tæller, at emissionen er 80% garanteret.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank