Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Bølge af nedjusteringer fortsætter på First North

Morten W. Langer

mandag 27. september 2021 kl. 7:00

I de seneste regnskaber for halvåret har der været en stribe nedjusteringer i First North-selskaber, og aktionærerne i flere af selskaberne har fået store kursklø. Vi gennemgår her de seneste resultater i Valuer, Hydract og Monsanso, hvor Valuer fremlægger kæmpe nedjustering efter cash burn på 25 mio. kr.

Valuer på katastrofekurs: 2,4 mio. kr. i årsomsætning, har brændt 25 mio. kr. af på ét år. Ved emissionen i foråret fik selskabet 100 mio. kr. i kassen. Nu er der 72 mio. kr. tilbage, altså svarende til knap tre års cash burn i samme tempo, som det seneste år. I det netop aflagte regnskab nedjusterer ledelsen i forhold til tidligere forventninger. Men for det nye igangværende regnskabsår oplyses kun forventninger til det relativt løse ARR, annual recurring revenue, altså den løbende abonnementsomsætning.

Ledelsen skriver i regnskabet, at de oprindelige visioner er intakte, men at de tidligere udmeldte forventninger om en ARR i det nye skæve regnskabsår, 2021/22, nedjusteres. ”In the IPO prospectus, our target for 2021/22 was to reach an annual recurring revenue of DKK 28 million by year end. (…) Valuer’s new guidance on ARR by end of 2021/22 is expected to be between DKK 15-17 million.”

Med de oprindelige oplysninger om antal kunder ved IPO-en, er det stærkt overraskende, at årsomsætningen lander på knap tre mio. kr. svarende til det halve af året før. Økonomisk Ugebrevs afdækning af forholdene i Valuer, og om selskabet blot er et simpelt konsulenthus, har afsløret, at der langt hen ad vejen alene var tale om en god idé, som slet ikke var parat til en børsnotering, og at casen blev vildt oversolgt ved børsintroduktionen. Aktuelt handles aktien til en samlet børsværdi på 97 mio. kr., hvorved markedet tillægger selve selskabet excl. likviditeten til en værdi på ca. 22 mio. kr. Selskabet blev ført på børsen til kurs 13, mod den aktuelle kurs på tre kroner. Et foreløbigt kursfald på godt 75 procent.

Hydracts ledelse skal løbe meget hurtigt i andet halvår 2021. Selskabet omsatte for 2,8 mio. kr. i første halvår. Og ledelsen forventer, at årsomsætningen lander på mellem 10 og 12 mio. kr. Det igangværende halvår skal altså levere mellem syv og ni mio. kr. i omsætning for at honorere forventningen. Hydract nedjusterede årsforventningen i august, hvor der blev oplyst følgende: ” Hydract nedjusterede forventningerne til 2021 den 18. august 2021 med et estimat for hele 2021 på: Omsætning på 10.000-12.000 TDKK fra tidligere forventninger på 16.000-20.000 TDKK. Resultat før skat på -7.000 til -8.000 TDKK fra tidligere -4.000 TDKK. Likviditeten forventes at være neutral i 2. halvår, og Hydract forventer dermed at ende på en ultimo likviditet på 18.500 TDKK.”
Aktiekursen ligger på ti kroner, mod en top i sommer på 15 kr. IPO-prisen var fem kr. per aktie, så aktien ligger fortsat dobbelt op.

Ledelsen skriver i regnskabet: ”Produktet er på plads, og anlægget hos Carlsberg har produceret danskernes Carlsberg-øl gennem sommeren. Omsætningen er 2.829 TDKK sammenlignet med 364 TDKK sidste år. Denne omsætning er den resterende del af Carlsbergs betaling for anlægget i Fredericia (…). EBITDA var i 1. halvår -5.521 TDKK mod -1.878 TDKK i samme periode sidste år. Generelt har Hydract ultimo 1. halvår en omkostningsbase pr. måned på 1.100 TDKK. Resultat før skat var i 1. halvår -6.633 TDKK mod -2.803 TDKK sidste år. Likviditet ultimo 1. halvår er på 18.585 TDKK mod 3.017 TDKK sidste år.”

Monsanso ledelse: Vi skal hente ekstra kapital inden for de næste ni måneder. Ifølge regnskabet for første halvår blev omsætningen i perioden 3,6 mio. kr. og EBITDA på minus 3,2 mio. kr. Efter investeringer i halvåret på 6,6 mio. kr. er der knap fire mio. kr. tilbage i kassen ved udgangen af juli. Så det kunne tyde på, at det haster med at hente mere likviditet, da der forventes et minus i EBITDA på op til tre mio. kr.

Ledelsen skriver: ”Vores forventninger til omsætning for 2021 er nu MDKK 9-10 mod tidligere annoncerede MDKK 9-12 med en forventet EBITDA på MDKK -5 til -6. (…) Det nuværende kapitalniveau vurderes som tilstrækkeligt til at støtte forretningen i resten af 2021, men det er planen at rejse kapital indenfor de næste ni måneder for at muliggøre investeringer i både produktudvikling og markedsdækning i 2022 og fremover.”

Selskabet, der blev ført på børsen sidste forår til en aktiepris på 5,3 kr., har en aktuel kurs på 4,3 kr. efter en top på 22 kroner et par måneder efter børsstart. Ledelsen skriver om status: ”I løbet af første halvår af 2021 indgik Monsenso nye kontrakter med en række kunder inden for både klinisk praksis og real-world data segmenterne.”

MWL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank