Bog: Historien om Danske Bank, hvidvask og manden, der bedrog verden

Økonomisk Ugebrevs journalist Lars Abild har begået en bog om Danske Banks banemand, Bill Browder. Bogen udkomme august 2019, men kan forudbestilles her:
——————————————————Se også SVT’s dokumentar om Swedbanks hvidvask skandale, del 1

Se også SVT’s dokumentar om Swedbanks hvidvask skandale, del 2

——————————————————-
Forfatternes beskrivelse af deres bog: 

Nogle kalder hvidvask-skandalen i Danske Bank for verdens største. Men i skyggen af den mere end to år lange kampagne i både Danmark og internationalt står en forhenværende amerikansk statsborger ved navn Bill Browder. Han var indtil 2005 den største udenlandske kapitalfondschef i Rusland.

Han var i årevis en stor fan af Ruslands præsident Vladimir Putin, indtil adskillige skattesager, et indrejseforbud og en død skatterådgiver, ændrede historien. Siden har Browder udnævnt sig selv til Putins fjende No. 1. Han har de seneste 10 år med kolossal succes kørt en verdensomspændende mediekampagne under dække af sin døde skatterådgiver, Sergej Magnitskij. Om hvidvask, menneskerettigheder og lejemord.

Han har sin egen hær af advokater, sin egen lov i USA og sin egne partnere i den etablerede medieverden. Bogen afslører, hvordan hans historier i bedste fald er fordrejede og til tider helt og aldeles falske. Og hvordan han er blevet en af de centrale figurer i den nye kolde krig mellem Vesten og Rusland. Danske Bank har de seneste år været en central brik i Bill Browders kyniske spil om opmærksomhed, der handler om alt mulig andet end hvidvask.

Omslagsgrafiker: Jesper Klahr

Forord af: Flemming Rose

Fakta

Oprindelig titel Troldmanden – Historien Om Danske Bank, Hvidvask Og Manden, Der Bedrog Verden
Forfatter(e) Lars AbildBirgitte Dyrekilde
Genre(r) Samfund Og Historie
Udgivelsesdato 13/08/2019
ISBN-13 9788793751040
ISBN-10 8793751044
Indbinding Hardback
Sprog Dansk
Udgave 1
Oplag 1
Sidetal 330
Tags Troldmanden, Bøger, Bog

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her