Sydbanks CFO Jørn Adam Møller skiller sig igen i år meget positivt ud fra de øvrige CFO’er i den finansielle sektor i Økonomisk Ugebrevs årlige CFO Rating. Ud af 33 vurderede CFO’er ligger han på en delt syvendeplads, men han er suverænt i front blandt finanssektorens CFO’er. Chefredaktør Morten W. Langer har søgt forklaringer hos brancheaktører.
Sydbanks Jørn Adam Møller lægger sig igen i år helt i front blandt CFO’erne i den finansielle sektor. I sidste års rating blev det til en samlet placering som nummer seks, og mens det i år bliver til en syvendeplads.
De tre andre CFO’er fra finanssektoren, som har fået vurderinger nok til at indgå i dette års ratingopgørelse, placerer sig som nummer 24, 25 og 26. Størst fremgang i placering er der til Danske Banks CFO Stephan Engels, der rykker fra sidste år 30. plads til dette års 25. plads.
Økonomisk Ugebrev har søgt forklaringer på de meget forskellige placeringer for de fire CFO’er, og især Jørn Adam Møllers enestående plads blandt de ti højest vurderede.
Hele listen blev gennemgået i seneste udgave af ØU Ledelse, og årets vindere blev Heine Dalsgaard fra Carlsberg og Anders Boyer fra Pandora på en delt førsteplads.
Der synes at være flere forklaringer på topplaceringen til Sydbanks CFO. For det første handler det meget om tilgængelighed, altså at man er til at få fat i for analytikerne og investorer, og i samme boldgade handler det om klar og åben kommunikation, både på investormøder og ved telefonopkald.
I denne sammenhæng skal tilføjes, at Jørn Adam Møller med stor sikkerhed har fået ekstra point for også at udgøre bankens IR-funktion. I de store banker er der selvstændige IR-funktioner med flere ansatte, som typisk tager sig af henvendelser fra analytikere og investorer.
I disse tilfælde er der længere vej til CFO’en, men det opleves som en kvalitet, at der også er mulighed for at kommunikere med den person, som er ansvarlig for den eksterne rapportering, og som måske kender mere til de valg, der er foretaget omkring rapportering og finansielle strategiske valg, herunder om kapitalforhold og ændringer i rapporteringen.
At Danske Banks Stephan Engels ligger så relativt langt nede ad ranglisten kan skyldes, at han ikke er så synlig. Over de seneste år synes bankens IR-chefer at have taget stadigt mere af kommunikationsopgaven med analytikere og investorer. Og det er svært at sætte mange fingre på bankens eksterne kommunikation, for eksempel i forbindelse med regnskaber, hvor der hvert kvartal eksempelvis udgives en Factbook med relativt detaljerede oplysninger.
For det andet handler Jørn Adam Møllers topplacering også om den eksterne rapporteringskvalitet. Analytikerne fremhæver bl.a., at bankens investorpræsentationer er tæt på best practice, og i den sammenhæng fremhæves det også, at der gives stor gennemsigtighed og transparens om de enkelte regnskabsposter, som er veldefinerede, og som gør det let at estimere udviklingen i de kommende kvartaler.
Netop omkring ovennævnte forhold dumper Jyske Bank på næste alle parametre. Det påpeges, at flere regnskabsposter ofte hopper op og med store spring, uden at det forklares. Det indebærer uden tvivl, at der er en ekstra risikopræmie i aktien.
Jyske Banks CFO Birger Krøgh Nielsen får næsten hele vejen rundt alligevel positive bemærkninger med på vejen om hans tilgængelighed og kommunikation med analytikerne. Opfattelsen er, at han ikke er bagmand til den noget bumpede eksterne kommunikation, og at han gør, hvad han kan inden for de rammer, Anders Dam har udstukket.
Som det fremgår af Økonomisk Ugebrevs årlige CEO Rating, er Anders Dam rykket pænt op ad ranglisten i år. Men det tilskrives mere en god aktiekursudvikling end øget åbenhed og kommunikation med analytikere og investorer. Som en anekdote nævner flere, at det er meget svært at lokke Anders Dam til investormøder i København, mens eksempelvis Sydbanks Karen Frøsig er i hovedstaden to gange årligt.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.