Coronakrisen kan skabe nyt landskab på pensionsmarkedet

(ARKIV) PFA bygningen i København, den 8. januar 2020.Fra 2016 til 2019 har PFA Pension oplevet en fordobling af antallet af unge, som tjekker deres pension på nettet. Det er en udvikling, som ikke er set før. Det skriver Ritzau, lørdag den 15. februar 2020.. (Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix)

Massive værditab på finansmarkederne, både i aktier, erhvervsobligationer og alternativer, kan kickstarte en ny fusionsbølge i den danske pensionssektor. Og det har faktisk længe ligget i kortene, da de to mindste kommercielle pensionsselskaber i forvejen er pressede, skriver fagredaktør Carsten Vitoft i denne analyse.

Landets to mindste pensionsselskaber, AP Pension og Topdanmark, er for tiden under voldsomt pres på afkastet. I de første to måneder har de to selskaber langt ringere investeringsafkast end de bedste pensionsselskaber, og det betyder, at kunder med 1 mio. kr. i pensionsopsparing har tabt 10.000 kr. mere end kunderne i de pensionsselskaber, der har klaret sig bedst gennem aktiekrisen indtil videre.

Snart kommer der igen friske tal fra det uafhængige...

Læs også:  Højesteretsafgørelse mulig økonomisk bombe under PFA

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her