Danske aktier i europæisk superrekord, men hvad nu?

Rundtosset aktiemarked ender mandag i største stigning Det danske aktieindeks C20 Cap lukkede mandag med en stigning på 5, 1 i kurs 952. Det er den største stigning på en enkelt dag, siden indekset åbnede i 2013.Sr RB 15.02.2016 kl.17.05 Arkivfoto: ARKIVFOTO af Nasdaq- - Se RB 08-02-2016 17:39.Danske aktier tager historisk stort fald. Det danske C20 Cap indeks tager dramatisk fald på ugens første dag. Panikagtige scener, siger analytiker. Det danske C20 Cap indeks lukker med det største endagsfald i indeksets historie på 5, 4 procent i kurs 904, 79. (Foto: Nasdaq Copenhagen/Scanpix 2016)

Den vestlige verden står midt i den værste recession siden 2. verdenskrig, og alligevel er aktierne siden bunden midt i marts 2020 gået stærkt frem. Oplagt ville det være at konkludere, at det herfra kun kan gå én vej, nemlig nedad. Men så enkel er verden ikke. Afgørende for retningen på aktiemarkederne herfra bliver, om åbningen af de vestlige samfund går godt, uden optræk til nye smittebølger. Det vil nemlig give det sidste startskud til industriaktierne, skriver chefredaktør Morten W. Langer.

Som det fremgår af afkasttabellen, er danske aktier i år steget 4 pct., ifølge MSCI. Og det er markant bedre end alle andre europæiske landeindeks. Det svenske aktieindeks er dykket 15 pct., og det norske aktieindeks er fortsat 25 pct. nede. Men betyder de danske aktiers...

Læs også:  Ugens danske vindere & tabere: Chemo og Ørsted topper, Waturu i bund

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her