Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

DST: Antallet af danske konkurser nu det højeste i tolv år

Morten W. Langer

torsdag 06. oktober 2022 kl. 16:09

Fra Danmarks Statistik:

Konkurser september 2022

Der var 251 erklærede konkurser i september blandt aktive virksomheder, når der korrigeres for normale sæsonudsving, og det er 7,6 pct. flere end i august. Konkurserne medførte 1.242 tabte job (omregnet til fuld tid) i faktiske tal, hvilket er 39,1 pct. flere end i august. Antallet af konkurser i aktive virksomheder i tredje kvartal var 3,1 pct. højere end i andet kvartal, mens jobtabet var 22,2 pct. lavere. Konkurser blandt de aktive virksomheder, der har fået momslån, udgjorde 45 pct. af det faktiske antal konkurser i de aktive virksomheder i årets første tre kvartaler. Det har medvirket til, at det gennemsnitlige antal konkurser i aktive virksomheder i årets første ni måneder lå på det højeste niveau siden 2012. I de seneste fire måneder, hvor det gennemsnitlige antal konkurser ikke er set større siden de tilsvarende perioder efter finanskrisen i 2009 og 2010, stod virksomhederne med momslån for 49 pct. af konkurserne.

Konkurser i aktive virksomheder, sæsonkorrigeret og trend samt konkursramte fuldtidsjobKilde: www.statistikbanken.dk/konk3 og egne beregninger baseret på tal fra Konkursregistret, der ikke kan genfindes i Statistikbanken

Tvangsopløsninger og konkursbegæringer som tidlige indikatorer

Tvangsopløsninger og konkursbegæringer giver gode indikationer på, hvad der kan forventes af konkurserklæringer i de kommende måneder, og de hjælper med at isolere aktuelt betingede udviklinger i de nyeste konkurstal fra tidligere begivenheder. Se mere i Nyt fra Danmarks Statistik 2022:118.

De foreløbigt indkomne konkursbegæringer i september indikerer 550-600 konkurser i oktober. Det er uvist hvor mange begæringssager i september, der endnu ikke er blevet oprettet, men erfaringsmæssigt vil ca. 90 pct. heraf ende med en konkurs. Tvangsopløsningerne i august vil på normal vis medføre 1.200-1.400 konkurser i oktober.

Tvangsopløsninger, konkursbegæringer og konkurserKilde: www.statistikbanken.dk/konk11e samt særudtræk fra Erhvervsregistret, der ikke er i Statistikbanken.

Erklærede konkurser i september i faktiske tal

Det totale antal erklærede konkurser i september var på 530 opgjort i faktiske tal. Heraf var 257 konkurser eller 48 pct. i aktive virksomheder, der har ansatte og/eller en omsætning ≥ 1 mio. kr. De resterende 273 konkurser var i såkaldte nulvirksomheder, der ikke har ansatte og kun en mindre omsætning.

Region Hovedstaden stod for 41 pct. af de tabte job

Der blev tabt 1.242 job ved de 530 erklærede konkurser i september mod 893 tabte job i august. Der er tre konkurser med 60-90 tabte job. I tredje kvartal blev i alt 3.179 job ramt af konkurs mod 4.084 i andet kvartal. Region Hovedstaden stod for 41 pct. af de tabte job i september, mens Region Sjælland stod for 15 pct. og Region Syddanmark for 13 pct. Region Midtjylland stod for 18 pct. og Region Nordjylland for 12 pct.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank