Ekspert: Lavere lånerente med større kurstab ved omlægning

Dansk valuta i mønter og sedler. Danske kroner udstedes af Nationalbanken. Danmarks Nationalbank er Danmarks centralbank og har i dag som formål "at opretholde et sikkert pengevæsen og at lette og regulere pengeomsætning og kreditgivning". Nationalbanken opererer uafhængigt af regeringen og folketinget i regulering af pengepolitikken. Keywords: kroner, valuta, penge, mønter, sedler

Banker og realkredit giver mangelfuld rådgivning til private og erhvervskunder under den igangværende bølge af lånomlægninger. Selvom der er større kurstab på et 30-årigt 0,5 procent-lån, er den effektive lånerente faltisk lavere end på et 30-årigt 1,0 procent-lån.

Kurstab ved optagelse af et fastforrentet realkreditlån opfattes normalt som en ekstra omkostning for låntagerne. Opfattelsen er, at kursen på det nye obligationslån helst ikke skal være for langt under kurs 100. Eksempelvis har Forbrugerrådet for nylig nævnt, at kursen bør være omkring 97 for at minimere kurstabet, og banker og realkreditinstitutter rådgiver også ofte efter denne tommelfingerregel.

Lektor Bjarne Astrup Jensen fra CBS har ved flere lejligheder rettet kritik mod realkredit og banker...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her