Eksperter: Pensionister betaler overpriser på pensionsopsparing

(ARKIV) 1000 kroner i sedler. Ialt er her fotograferet 250.000 kroner den 11. december 2012. Bankerne tjente i 2017 rekordstore overskud, og kunderne betaler mere og mere i gebyr. Det er et tegn på manglende konkurrence, mener Forbrugerrådet. Det skriver Ritzau, onsdag den 31. januar 2018.. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2018)

Danske pensionister betaler hvert år helt eksorbitante beløb i omkostninger til deres pensionsselskab, som omvendt tjener styrtende med penge på de ældste pensionsopsparere. 30.000 kr. i årlige omkostninger er helt normalt. Der er stort set ingen konkurrence omkring de ældres opsparinger, og få danskere er klar over, at de faktisk kan skifte selskab.

De svageste kunder på pensionsmarkedet får for lidt opmærksomhed, service og rådgivning. Og det er også dem, der betaler allermest for at spare op til pension og i det hele taget have en pensionsopsparing. Der er tale om en meget stor gruppe af pensionister, der i al stilhed er gået hen og blevet en ren malkeko for pensionsbranchen.

UDE AF PROPORTION

”For mig handler det ikke om lavest mulige omkostninger for enhver pris,...