Rettelse:Ekstern forvalter giver Nykredit førertrøje i globale aktier

Rettelse: Ved et teknisk fejl indgik den sekundær afdeling fra C Worldwide i opgørelsen over bedste afkast over de seneste tre år fra de største kapitalforvaltere. I den korrigerede opgørelse ligger C Worldwide nummer to.

Tema om Kapitalforvaltere 2020: I årets konkurrence om hvem af de store kapitalforvaltere, der har været bedst til at skabe afkast for kunderne, vinder Nykredit klart i opgøret om globale aktier. Bedste performance på danske aktier vindes af BankInvest foran C Worldwide og Jyske Invest. De allerstørste, målt på formue under forvaltning, halter bagefter på afkastet.

Med overtagelse af Sparinvest er Nykredit blevet landets tredjestørste kapitalforvalter, med 335 mia. kr. under forvaltning. Positionen forpligter, og det lever finanshuset indtil nu op til. I Økonomisk Ugebrevs årlige bedømmelse af de store kapitalforvalteres præstationer lægger vi afgørende vægt på performance i kategorien ”globale aktier”, fordi de enkelte forvaltere her har ”fri leg” til at vise deres vedvarende dygtighed til at skabe afkast til kunderne.

I år indtager Nykredit en klar førsteplads i kategorien globale aktier. Sidste års vinder, C Worldwide Globale Aktier, rykker ned på en anden plads, med et afkast på 8,5 procent over tre år. Man kan godt sige, at Nykredit er dobbelt vinder. Allerbedste afdeling med globale aktier er nemlig en fond, som Nykredit har outsourcet til finanshuset Harding Loevner, der har skaffet investorerne et årligt gennemsnitligt afkast på 10,2 pct. de senest tre år.

Læs også:  DAX Future: Rallysignal fortoner sig indtil videre

STOR FORVALTER
Morningstar skriver om forvalteren: ”Teamet hos Harding Loevner har stor erfaring og stor stabilitet. Porteføljen er delt mellem porteføljemanagerne Peter Baughan og Ferrill Roll, der trækker på et større analytikerteam. Begge porteføljemanagere har 30 års erfaring fra branchen. Harding Loevner er stiftet i 1989 og er ejet 60% af AMG (US børsselskab, der investerer i specialforvaltere, red.) og 40% af de ansatte. Harding Loevner har i alt 18,7 mia. euro under forvaltning og kunder over hele verden primært inden for det institutionelle segment. Blandt kunderne er pensionsselskaber, fonde og universiteter.”

Men Nykredit får ikke kun førstepladsen på basis af lånte fjer: Afdelingen Nykredit Globale Fleksible kommer ind på en indirekte andenplads i opgørelsen, foran Formuepleje Globale Aktier og med Danske Invest og Nordea Invest på en delt tredjeplads. I den anden Nykredit-fond er det finanshusets egne folk, der regner den ud. Fondens to porteføljemanagere er Morten Gregersen og Anders Rytter Bockhahn, der sammen forvalter fonden med 1,2 mia. kr. i formue.

Læs også:  Spar Nord opjusterer forventninger til 2020-overskud

Formuepleje, nu med 98 mia.kr. under forvaltning, har gjort det rigtigt godt i den globale fond (som ikke er gearet). Den ligger på en skarp andenplads, foran de store forvaltere Danske Bank og Nordea. Til gengæld har Formuepleje ikke har stor succes med fonden baseret på danske aktier, der ligger tredjesidst i feltet, kun foran C WorldWide og Sydinvest, der har haft meget skuffende afkastresultater over tre år

I konkurrencen om at skabe bedst afkast i fondene med danske aktier, hvor analytikerne burde have hjemmebanefordelen, er årets overraskende vindere BankInvest og Jyske Bank. Jyske Bank er faktisk stor medejer af Bankinvest, der er ejet af en stribe provinsbanker, der formidler kunder til BankInvest. Den seneste opgørelse viser, at BankInvest i hvert fald på danske aktier har gjort sig fortjent til en markant formueforøgelse. Præstationen på globale aktier er knapt så imponerende for BankInvest.

A1b3001fb0157f3ccd6a90a39bbb316a3cc9b952

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her