Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

ECB-rentenedsættelse kommer først senere

Josephine Daniel

søndag 29. maj 2016 kl. 15:01

Nordea har i deres seneste vurdering udskudt den forventede rentenedsættelse fra ECB’s side. Forklaringen er først og fremmest de stigende oliepriser, der ifølge Nordeas vurdering har fjernet behovet for, at ECB kommer med flere tiltag allerede på juni-mødet i den kommende uge.

Olieprisen er siden bundniveauet for fire måneder siden steget fra 28 USD pr. tønde og var i den forløbne uge kortvarigt over 50 USD pr. tønde. Det er dermed en stigning på næsten 80 procent fra bundniveauet. Dermed er råolieprisen nu oppe på samme niveau som i perioden fra slutningen af august sidste år og frem til november, hvor det store prisfald satte ind.

Holder prisen sig uændret, så vil prisfaldseffekten på inflationstallene være elimineret om tre måneder, og derefter vil olieprisen faktisk påvirke inflationstallene i opadgående retning. Det er vel at mærke under forudsætning af en uændret råoliepris fra nu af. Ifølge Nordea betyder den ændrede oliepris, at inflationsforventningerne nu får et skub opad. Således forventer Nordea nu, at inflationen i 2018 vil komme op på 2,0 procent mod en forventning i marts om en inflation på 1,6 procent i 2018.

Nordea har dog ikke aflyst lavere renter fra ECB’s side, men har nu skubbet den forventede nedsættelse på ti basispoint til efteråret. Allerede tirsdag kommer der foreløbige inflationstal for maj måned, og her forventer Nordea fortsat, at den samlede inflation vil være negativ med -0,1 procent. Risikoen ifølge Nordeas vurdering er – afhængig af Draghis udmelding – at markedet vil reagere ved at sende renterne opad og, at valutamarkederne som reaktion igen vil handle EUR stærkere. Det vil ikke være noget der vil passe ECB godt.

Dermed er forventningerne til europæisk aktion på pengepolitikområdet her og nu afdæmpede. Også for FED’s vedkommende er den generelle vurdering, at der næppe kommer en renteforhø-jelse her i juni. Det hænger bl.a. sammen med, at det vil være lige inden den britiske EU-afstemning og dermed anses for usandsynligt. Men Nordea forventer, at den kommende amerikanske arbejdsmarkedsrapport vil vise ny styrke, selvom den vil være påvirket af strejke på et område. Trods dette venter Nordea en stærk rapport, som vil være med til at underbygge en kommende renteforhøjelse fra FED’s side.

Læs hele udgivelsen her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank