Om et år vil euroen stå svagere i forhold til stort set alle væsentlige samhandelsvalutaer, viser Jyske Banks prognose.

Om et år vil Schweizerfrancen være en antydning styrket overfor euroen. Men det er også undtagelsen, der bekræfter reglen: For øvrige væsentlige valutaer er det kun et spørgsmål om, hvor meget den europæiske valuta vil blive svækket, ifølge Jyske Banks seneste prognose. Da DKK samtidig vil blive svækket i forhold til EUR, kan danske eksportører vente fortsat rygvind fra valutamarkederne.

Rente- og valutastrateg Jan Bylov fra Jyske Bank oplyser, at der er individuelle historier bag hvert valutakryds. Men overordnet står valgsejrene til nationalistiske partier i både Tyskland og Østrig til at bremse hastigheden af den økonomiske integration i EU, hvilket trækker ned.

Udfordringen fra nationalistiske bevægelser er naturligvis endnu større i f.eks. Storbritannien, men her er ræsonnementet, at det nu næsten kun kan blive bedre, efterhånden som der dog kommer en retning på Brexit-forhandlingerne. Jyske Bank fremhæver samtidig, at britiske aktiver pt. er billige, hvilket kan hæve efterspørgslen på GBP fra investorer, der ønsker at købe op i f.eks. aktier og ejendomme.

EUR/USD STÅR TIL YDERLIGERE FALD

EUR/USD standsede i første omgang faldet lige under den brudte støttelinje ved 1,17EUR/USD, men nu siver EUR/ USD videre nedad. Der ligger imidlertid en ny støtte ved 1,15 EUR/USD, men vi anser det for sandsynligt, at den ikke formår at standse faldet.

STK/EFT