Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Fortsat lave renter selvom FED kommer på banen

Økonomisk ugebrev

søndag 04. september 2016 kl. 11:13

Mens Danske Bank forventer nye ECB-initiativer på opkøbssiden tror både Nordea og Spar Nord på, at de forholder sig i ro.

Der er ganske betydelig usikkerhed i markedet om, hvad man kan forvente fra FED. Det vurderer cheføkonom Jens Nyholm fra Spar Nord. Men formentlig har det ikke så voldsom betydning for de lange renter i Europa. ”FED har i deres udmeldinger gjort kommende renteændringer meget dataafhængige, og der er usikkerhed om deres strategi, fordi udmeldingerne stritter i flere retninger. Selvom vi forventer en renteforhøjelse her i år, så tror vi ikke det giver meget afsmitning til europæiske renter,” siger han.

Han forventer, at det nok vil få de amerikanske lange renter lidt op, men også det vil afhænge meget af de såkaldte dot-plots, som viser forventningerne til hvor højt de korte renter skal op på længere sigt. ”Disse forventninger er gentagne gange nedjusteret. Skulle de amerikanske lange renter komme lidt op, så forventer vi at der kommer en udvidelse af spændet mellem amerikanske og europæiske renter,” siger Jens Nyholm. Han vurderer, at de meget massive opkøb fra ECB’s side, som fra juni blev udvidet fra 60 til 80 mia. EUR om måneden vil betyde, at renterne vil forblive omkring det nuværende rekordlave niveau, selvom de amerikanske renter skulle stige. Den lidt svage arbejdsmarkedsrapport tager presset for en renteforhøjelse i september af. I øjeblikket er der et spænd mellem amerikanske og tyske tiårige statsrenter på 165 basispoint med den tyske rente nede på -0,07 procent. Spændet mellem danske og tyske tiårige statsrenter er over en periode indsnævret til nu kun at være 11 basispoint. De ekstremt lave renter i Europa er til trods for, at der i data foreløbig ikke er til at se nogen Brexit-effekt.

Teknisk analyse på danske statsrenter
Rentetoppene fortsætter med at ligge lavere og lavere, og i august blev det demonstreret at en rente på nul ikke er en grænse for rentefaldet. Renten ligger under 50 dages glidende gennemsnit i 0,067 procent, og ud fra en teknisk vurdering er det mest sandsynlige et fortsat rentefald under nul.

læs hele udgivelsen her

ET

 

26a084540bdf9b49a3abBf3908c721c11394e70831dc67cf3e39e88cf6c5

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank