Der er stadig forholdsvis beskeden afstand mellem ja- og nejsiden, når det gælder meningsmålinger om den britiske EU-afstemning.

De fleste målinger viser nu et flertal for at forblive medlem af EU, og noget tyder på at valutamarkederne et stykke ad vejen har taget forskud på, at det også bliver resultatet af afstemningen den 23. juni.

Den 7. april blev GBP handlet til 9,16 GBP/DKK, og siden er prisen for GBP steget til nu omkring 9,75 GBP/DKK eller godt seks procent. Det betyder, at det nu er blevet både billigere og mere attraktivt at afdække risikoen i tilfælde af, at afstemningen ender med en udtræden af EU. Jyske Bank vurderer, at en udtræden vil kunne få GBP til at styrtdykke til niveauet 8,40-8,70 GBP/DKK og det svarer til et kursfald på mellem 11 og 14 procent. Omvendt ser

Jyske Bank kun et potentiale på tre-fem procent på tre og seks måneders sigt opad, hvis afstemningen ender med en forbliven i EU. Det viser, at markedet ret langt hen ad vejen allerede har indregnet at afstemningen bliver et ja til at forblive i EU.

Jyske Bank anbefaler forskellige optionsstrategier til afdækning af risikoen. Har man som virksomhed indtægter i GBP anbefaler Jyske Bank en kombination, hvor man køber en put-option med strike ca. en halv procent under terminskursen og til gengæld sælger det dobbelte i form af en call-option med samme strike. Her vil virksomheden være sikret afregning på kun en halv procents under terminskursen, og hvis afstemningen ender med et fortsat EU-medlemskab vil virksomheden få fordel af en stigende GBP-kurs, så længe den ikke kommer over 10,50 GBP/DKK.

Læs hele udgivelsen her