GBP styres af Brexit-forhandlingerne

Valuta: Jyske Bank vurderer, at GBP burde ligge langt højere end det aktuelle niveau og forventer en kursstigning på 7-8 procent hen mod andet halvår 2018.

På den korte bane er det dog de aktuelle forhandlinger, der betyder ganske store udsving i kursen, og en stigning eller et fald på 1 procent på en enkelt dag er ikke ualmindeligt. Nordea vurderer, at det frem til EU-topmødet i december vil være eventuelle nyheder fra de igangværende forhandlinger, der skubber kursen den ene eller den anden vej. Foreløbig har forhandlingerne været resultatløse, og det er altså en væ-sentlig årsag til, at GBP ligger så svagt, som tilfældet er.

For ser man på den britiske økonomi, så tilsiger den ifølge Jyske Banks vurdering højere valutakurs. Således er økonomien f.eks. ikke gået i recession, som det ellers var forudsagt af nogle økonomer. Tværtimod er der i øjeblikket en vækst på omkring 1,5 procent i BNP.

Men der er i markedet i øjeblikket en del uenighed om, hvorvidt GBP står til at blive styrket eller forblive på nuværende eller lavere niveau. Flertallet af finanshusene ser således en fortsat svag GBP.

EUR/USD PÅ VEJ MOD NY STIGNING

EUR/USD’s fald under 1,17 EUR/USDD bekræfter en SHS-formation, og dermed lægges op til et fortsat fald. Teoretisk set skal faldet som minimum sende EUR/USD ned til 1,137 EUR/USD, og dermed vil valutaforholdet mellem euro og dollar være tilbage i intervallet 1,05-1,15 EUR/USD.

Ejlif Thomasen

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her