Den danske krone er gennem de seneste måneder styrket ganske klart i forhold til EUR, og i den forløbne uge tog den endnu et nøk i stærkere retning. Det betyder, at EUR/DKK fredag blev handlet omkring 7,436. Det skal ses i forhold til, at den løbende er styrket fra omkring 7,46 EUR/DKK i løbet af to måneder. Både Nordea og Danske Bank har udpeget et niveau omkring 7,435 som den grænse, man forventer Nationalbanken vil forsvare i form af intervention. Men omvendt har Nationalbanken, med Lars Rohde som chef, tidligere overrasket i forhold til at tillade lidt større udsving, uden at gribe til interventionsvåbnet.

Del artiklen:

Traditionen tro kommer der ingen meldinger fra Nationalbanken selv, så markedet kan alene afvente at se, hvornår der kommer en reaktion i markedet. Der er dog udbredt enighed om, at det første værktøj, der vil blive taget i brug, er intervention, og at man vil afvente med at bruge rentevåbnet i form af en nedsættelse af indskudsbevisrenten til -0,75 procent. Danske Bank vurderer i en frisk valutaprognose, at der kan komme et element af afdækning af EUR i form af at købe danske kroner op til den britiske afstemning om EU-medlemsskabet. Her viser de seneste meningsmålinger en tendens til, at dem, der vil forblive medlemmer af EU, vinder frem.

EUR/USD holder sig fortsat i gammelt interval
Euroens øgede styrke i forhold til dollar har gradvist arbejdet EUR/USD-forholdet op til loftet i det interval mellem 1,08 og 1,14 EUR/USD, som dette forhold har ligget i længe.Men tilsyneladende gentager historien sig. Efter en kortvarig stigning til 1,15 den 2. maj er EUR/USD faldet tilbage under 1,14 igen. Torsdag faldt EUR/USD ned under 50 dages glidende gennemsnit i 1,13 EUR/USD, og dermed er der udsigt til et fortsat fald ned mod 1,11.

Læs hele udgivelsen her

Del artiklen:

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her