Den danske krone er gennem de seneste måneder styrket ganske klart i forhold til EUR, og i den forløbne uge tog den endnu et nøk i stærkere retning. Det betyder, at EUR/DKK fredag blev handlet omkring 7,436. Det skal ses i forhold til, at den løbende er styrket fra omkring 7,46 EUR/DKK i løbet af to måneder. Både Nordea og Danske Bank har udpeget et niveau omkring 7,435 som den grænse, man forventer Nationalbanken vil forsvare i form af intervention. Men omvendt har Nationalbanken, med Lars Rohde som chef, tidligere overrasket i forhold til at tillade lidt større udsving, uden at gribe til interventionsvåbnet.

Traditionen tro kommer der ingen meldinger fra Nationalbanken selv, så markedet kan alene afvente at se, hvornår der kommer en reaktion i markedet. Der er dog udbredt enighed om, at det første værktøj, der vil blive taget i brug, er intervention, og at man vil afvente med at bruge rentevåbnet i form af en nedsættelse af indskudsbevisrenten til -0,75 procent. Danske Bank vurderer i en frisk valutaprognose, at der kan komme et element af afdækning af EUR i form af at købe danske kroner op til den britiske afstemning om EU-medlemsskabet. Her viser de seneste meningsmålinger en tendens til, at dem, der vil forblive medlemmer af EU, vinder frem.

EUR/USD holder sig fortsat i gammelt interval
Euroens øgede styrke i forhold til dollar har gradvist arbejdet EUR/USD-forholdet op til loftet i det interval mellem 1,08 og 1,14 EUR/USD, som dette forhold har ligget i længe.Men tilsyneladende gentager historien sig. Efter en kortvarig stigning til 1,15 den 2. maj er EUR/USD faldet tilbage under 1,14 igen. Torsdag faldt EUR/USD ned under 50 dages glidende gennemsnit i 1,13 EUR/USD, og dermed er der udsigt til et fortsat fald ned mod 1,11.

Læs hele udgivelsen her