Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Kronen på svageste niveau i fire måneder

Økonomisk ugebrev

lørdag 07. oktober 2017 kl. 10:22

Kort rente: Over de seneste uger er kronen svækket lidt i forhold til EUR. Dermed er den danske krone på det svageste niveau siden slutningen af maj, og det tager presset af Nationalbanken, der undgår renteændringer.

Forklaringen på de seneste ugers svækkelse af kronen, fra at ligge mellem 7,435-7,437 EUR/DKK til nu at ligge omkring 7,442-7,444 EUR/DKK, skal ifølge Nordea formentlig findes i, at der harværet en bevægelse ud af danske kroner. Her peger Nordea på, at ATP’s køb af en aktiepost i Københavns Lufthavne fra en australsk kapitalfond er medvirkende til dette salg af kroner. Der er tale om en handel med en størrelse på omkring 11 mia. kroner, og det er åbenbart tilstrækkeligt til at påvirke kronekursen, således som vi har set.

Men ifølge Nordea er det værd at hæfte sig ved, at den lille svækkelse af kronen er sket samtidig med, at EUR er svækket. Dermed er kronen svækket endnu mere over for øvrige valutaer.

Den konkrete situation med en større aktiehandels påvirkning af kronekursen er ifølge Nordea et typisk eksempel på, hvad der påvirker kronekursen. Det er nemlig store kommercielle bevægelser og herudover finansieltbaserede køb og salg. Det vil i praksis sige udenlandske investorers køb og salg af danske aktier og obligationer, og danske investorers køb og salg af udenlandske aktier og obligationer. Derimod betyder de danske nøgletal tilsyneladende ikke ret meget for kronekursen.

Nordea vurderer derfor, at vi formentlig snart vil se kronekursen blive styrket lidt igen, så den kommer under 7.44 EUR/DKK, som udtryk for en normalisering efter den store ATP-handel. De seneste dages bevægelser tyder dog endnu ikke på denne tilbagevenden. Nationalbanken er fortsat ikke aktiv i markedet med køb og salg af kroner, og der er således ikke blevet interveneret siden marts måned i år. Der er i markedet heller ingen forventninger om hverken intervention eller renteændringer fra Nationalbankens side foreløbig.

Ejlif Thomasen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank