Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Markedet tror ikke på centralbankerne

Josephine Daniel

tirsdag 19. september 2017 kl. 12:40

Kort rente: Der er betydelig forskel på de signaler flere centralbanker sender, og så de priser markedsdeltagerne sætter på rentemarkederne. Det betyder, at markedsdeltagerne åbenbart ikke helt tror på meldingerne fra centralbankerne. Det er ikke logisk, vurderer Nordea.

Nordea tror, at markedet i øjeblikket tager fejl i sine forventninger til, hvad centralbankerne de kommende år kommer til at gøre. Markedets forventninger er i øjeblikket, at mens der bliver sået tvivl om kommende amerikanske renteforhøjelser, og til dels også kommende engelske renteforhøjelser, så forventer markedet, at ECB vil stramme betydeligt hurtigere. Forventningerne kan man læse ud af de implicitte enmåneds swaprenter. I Nordeas analyse fremhæves en god grund til, at markedet ikke helt køber centralbankmeldingerne. Hidtil har det nemlig vist sig, at den amerikanske centralbank ikke har forhøjet renterne i overensstemmelse med de dot-plots de selv offentliggør. Det er de enkelte medlemmers egne forventninger til kommende renter, og her er der flere gange sket nedjusteringer i disse forventninger.

For ECB’s vedkommende tror markedet nogenlunde på udmeldinger fra ECB om, hvornår man begynder at stramme i form af renteforhøjelser, Her skal vi hen i slutningen af 2018 eller begyndelsen af 2019. Men der hvor kæden, ifølge Nordea, hopper af er, at når først ECB begynder stramningerne, så tror markedet at det sker i et noget mere aggressivt tempo end både FED og Bank of England. Ser man historisk på det, så plejer ECB både at reagere langsommere og mindre voldsomt i bevægelser op og ned end FED. Det taler ikke for at det skulle være omvendt denne gang. Herudover peger Nordea på, at det amerikanske arbejdsmarked nu er langt strammere end det europæiske. Ledigheden i USA er således så lav, at det kraftigt taler for at yderligere fald i arbejdsløsheden må give lønpres, og dermed reaktioner fra centralbanken.

Når det gælder den europæiske arbejdsløshed, så er der stadig en situation, hvor arbejdsløsheden er omkring to procent højere end i 2007-08. Det taler for at vi ikke i samme grad er tæt på at få lønpres pga. lav arbejdsløshed.

Ejlif Thomasen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank