Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Nationalbanken kan tvinges til at sænke renten

Josephine Daniel

søndag 05. juni 2016 kl. 15:44

ECB forholdt sig passiv på ugens rentemøde, hvilket var i tråd med de fleste markedsdeltageres forventninger. Nationalbanken er også passiv, selvom valutatallene for maj viste, at Nationalbanken havde interveneret for et stort beløb for at modvirke en yderligere kronestyrkelse. Alligevel er der næppe en rentenedsættelse i vente foreløbig.

Meldingen om uændret rente fra ECB gav ikke nogen målbar reaktion i valutamarkedet. Det viser, at den manglende rentenedsættelse var i overensstemmelse med markedets forventninger. Dermed er der ikke i sig selv noget signal fra ECB til Nationalbanken. Men de danske valutatal for maj viste et massivt salg af danske kroner via køb af fremmed valuta til valutareserverne. Meget tyder på, at Nationalbanken håndhæver den smertegrænse på 7,435 EUR/DKK, som Nordea tidligere har fremhævet. Også Danske Bank peger nu på denne kurs som Nationalbankens grænse, hvor interventionsvåbnet bliver trukket. Interventionen i maj betyder, at valutareserverne steg med godt 23 mia. kr. til nu 427 mia. kr. Udover selve interventionen har Nationalbanken tilbagekøbt danske statsobligationer for omkring fem mia. kr.

Omfanget af interventionen havde i maj en størrelse, der under normale gammelkendte forhold ville betyde, at næste skridt er en rentenedsættelse. Men både Nordea og Danske Bank vurderer, at det næppe er sandsynligt. Begge holder dog døren åben for, at der alligevel kan komme en nedsættelse af indskudsbevisrenten fra de nuværende -0,65 procent til -0,75 procent. Det kan blive aktuelt, hvis den britiske afstemning den 23. juni fører til en udmeldelse. Det ses, at give et opadgående pres på kronen. Det kan også blive tilfældet, hvis det aktuelle interventionsomfang pludselig bliver meget større. I første omgang ses Nationalbanken at være komfortabelt med en vis stigning i valutareserverne.

Læs hele udgivelsen her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank