SEK kom sammen med bl.a. NOK under pres efter sommerens britiske afstemning, men ikke mere end at nabolandets valuta holdt sig inden for det handelsinterval, der har været gældende gennem næsten to år.
SEK/DKK holdt sig mellem 0,775 og 0,815, og nu vurderer Nordea, at det er mere sandsynligt, at svenske kroner vil blive styrket ud af intervallet, end at det modsatte sker. Medvirkende til de positive forventninger til SEK er den forløbne uges forholdsvis positive inflationstal. Kerneinflationen var i juli på 1,4 procent, og det svarer til Riksbankens forventninger. Det mindsker sandsynligheden for, at der kommer yderligere pengepolitiske lempelser, selvom Riksbanken har meldt sig klar til at lempe, hvis de skønner det nødvendigt. Ifølge Nordea har markedet dog indpriset yderligere lempelser, og kommer de ikke, så kan det betyde en lidt stærkere SEK. Nordea forventer, at SEK vil blive styrket op mod toppen af handelsintervallet og i løbet af 2017 yderligere, så vi mod slutningen af 2017 kan handle SEK til op mod 0,85 SEK/DKK. Det forudsætter dog, at inflationsudviklingen ikke igen falder tilbage.
EUR/USD med pil nedad
2016 begyndte med en jævn stigning i euroens styrke i forhold til dollar, men i maj toppede euroens styrke. Efter toppen i 1,153EUR/USD har vi set tre nye toppe som alle lå lavere end den forrige, og hvis mønsteret fortsætter, kan vi se frem til et EUR/ USD-forhold i niveauet 1,09 i løbet af september.
Ejlif Thomasen
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.