Del artiklen:

I lang tid har vurderingen på valutamarkedet væ-ret, at USD skulle styrkes på bekostning af EUR, og forklaringen er, at USA er langt foran Europa, når det gælder forhøjelse af renterne. Men på det seneste er andre vinde begyndt at blæse.

Dels gælder det for USA som for flere andre lande, at selvom arbejdsløsheden er kommet meget langt ned, er det ikke rigtig til at spore det store lønpres, og dermed bliver inflationsforventningerne dæmpet. Det betyder så, at udsigten til højere renter bliver mere langvarig, og måske slet ikke med så høje slutrenter, som der tidligere var forventning om. Herudover omtaler stadig flere finanshuse afdæmpning i forventningerne til hvor meget præsident Trump overhovedet vil være i stand til at skubbe gang i væksten.

Oven i dette er præsident Trump i øjeblikket under voldsomt politiks pres. Jyske Bank har på den baggrund justeret sine forventninger til USD, så man nu ser et yderligere USD fald frem mod halvårsskiftet, og først henne i efteråret ser USD blive styrket lidt igen. Banken peger bl.a. på, at det ikke er lykkedes Trump at få vedtaget nogen af de væsentlige valgløfter, der skulle føre til, at væksten fik et pænt skub.

Udbrud fra EUR/USD
EUR/USD tog et markant skridt opad i denne uge, og med stigningen brød EUR/USD ud af den stigende kanal, som forholdet havde ligget i hele året. Der mangler dog stadig et stykke, før loftet i det langsigtede interval 1,05-1,15 rammes. Det mest sandsynlige er nu et mindre tilbagefald efterfulgt af en ny stigning.

læs hele udgivelsen her
Ejlif Thomasen

 se alle tabeller her

Del artiklen: