Den seneste uge er der ifølge meningsmålingerne igen kommet stigende usikkerhed om Brexit. Jyske Bank forventer en betydelig reaktion for EUR/USD ved en britisk udtræden.

For en uge siden så det ud som om store dele af valutamarkedet allerede havde indregnet, at afstemningen vil ende med en britisk forbliven i EU. Det kunne bl.a. ses på GBP-kursen, der på halvanden måned var steget med syv procent.

Men nu er der begyndt igen at komme lidt mere usikkerhed om resultatet og flere meningsmålinger har flertal for en udtræden. Financial Times har i deres sammenvejede resultat af meningsmålingerne opgjort 46 procent, der stemmer for fortsat medlemskab, mod 43 procent for en udtræden af

EU. Det har på kort tid fået GBP til at dykke med godt et par procent i forhold til EUR. Jyske Bank anbefaler forskellige optionsstrategier, hvis man vil afdække risici, og det er stadig sådan, at der forventes de største markedsreaktioner ved en britisk udtræden. Det omfatter også en styrkelse af USD i forhold til EUR. Flere markedsdeltagere forventer også, at et britisk nej vil kunne føre til et pres opad på den danske krone.

EUR/USD ligger midt i det store handelsinterval
Efter EUR/USD-faldt ned i midten af intervallet 1,08-1,14 EUR/USD standsede faldet ved 200 dages glidende gennemsnit i 1,11EUR/USD. Herfra er EUR/ USD steget en smule, men det er endnu for tidligt at sige, om det er indledningen til et nyt angreb på øverste grænse i det nævnte interval.

Læs hele udgivelsen her