Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

DirektørRating 2021: Hübbe vinder forsikrings-CEO’ernes opgør

Morten W. Langer

tirsdag 01. juni 2021 kl. 15:00

Tryg - share buy-back

Trygs adm. direktør Morten Hübbe vinder igen i år forsikringsdirektørernes opgør i Økonomisk Ugebrevs årlige DirektørRating, hvor 35 analytikere og portefølje­managere giver deres vurderinger af CEO’erne i de 50 største børsnoterede selskaber.  Vi gennemgår her positionerne for de tre forsikringschefer.

Morten Hübbe, CEO i Tryg Forsikring, avancerer yderligere i dette års DirektørRating i Økonomisk Ugebrev. Fra en placering som nummer syv sidste år rykker chefen for landets største forsikringsselskab op som nummer fire i år. Blandt analytikere har Hübbe uden tvivl en meget stor stjerne, og det er grundlæggende usædvanligt, at en forsikringsdirektør indtager en så høj placering i DirektørRatingen.

Mange vil sige, at forsikring er en ret kedelig og forudsigelig forretning. Men det er det bestemt ikke, når Morten Hübbe er ved roret.

Taler til aktiemarkedet
For det første er han ikke ligefrem præget af kulturen hos sin storaktionær, Tryghedsgruppen, som i bund og grund er en velgørende institution og en slags fond-lignende ejer, hvor forsigtighed ofte vinder på bekostning af ekspansive strategier.

Blandt analytikere og porteføljeforvaltere er Morten Hübbe en af de mest ekstreme eksponenter for fokusering på aktiekursens udvikling, og det påvirker i den grad ledelsens historiefortælling om Tryg, men også lysten til at reflektere på kritiske spørgsmål. Men aktieanalytikere elsker naturligvis Hübbes fokus på aktiekursen.

Med købet af det globale engelske forsikringsselskab RSA, sammen med canadiske Intact, har Tryg for alvor lagt i ovnen til ekspansion i de andre nordiske lande med overtagelsen af Codans tidligere aktiviteter der. Trygs konkurrencesituation forstærkes markant, bl.a. gennem bedre muligheder for stordrift i salg, markedsføring og digitaliseret sagsbehandling.

Den store joker i spillet er også, at Tryg sikkert har et ord at skulle have sagt omkring et sandsynligt videresalg af danske Codan, nummer fire på det danske marked efter Tryg selv, Topdanmark Alm. Brand. Og her er det oplagt, at det ekspansive norske forsikringsselskab, Gjensidige, gerne vil udbygge sin markedsposition i Danmark, hvilket ville være rigtig sundt for konkurrencen. Men det vil Tryg sikkert gøre alt for ikke sker.

Økonomisk Ugebrev har i en analyse af skadesforsikringsbranchen tidligere påvist, at de fire store i den grad er sikre på markedsmagten på grund af stordrift. De mindre og mellemstore selskaber tjener stort set ikke på den forsikringstekniske drift. Så det bliver også spændende at se, hvordan konkurrencemyndighederne håndterer den sag. Men bundlinjen er sandsynligvis, at Tryg og Topdanmark fortsætter med at være pengemaskiner i international særklasse.

Topdanmarks CEO Peter Hermann ses af analytikerne ikke som nær så spændende. Han driver en solid og meget lønsom forretning, men der ses ikke at være meget udvikling ud over det velkendte. Han rykker ned fra en placering som nummer 26 sidste år til nummer 33 i år med en gennemsnitskarakter lige over middel.

Så der er anerkendelse for solidt arbejde, men hvor der ikke ses de store strategiske armbevægelser, bl.a. fordi det indtil videre går ok med de to Sampo-ejede danske forsikringsselskaber, nemlig Topdanmark og if. De har tilsammen en markedsandel på 22 pct. – i forhold til Trygs 23 pct.

Lidt fremgang for Alm. Brand
Alm. Brands CEO Rasmus Verner Nielsen fastholder sin position som nummer 37, men til gengæld er gennemsnitskarakteren i år lige over middel, mod en bedømmelse lige under middel sidste år. Alm. Brands relativt nye topchef har sikkert fået en bedre vurdering efter de strategiske initiativer sidste år, hvor datterbanken blev solgt til Sydbank, med hvem der også blev indgået en strategisk distributionsaftale, som kan få stor betydning for muligheden for at fastholde og måske udbygge markedsandelen.

Ifølge regnskaberne for årets første kvartal præsterede Alm. Brand og Topdanmark en vækst i bruttopræmier på 5 pct., mens Tryg lå lidt bedre med en vækst på 6 pct.

Med til at trække ned i bedømmelsen af Alm. Brands CEO kan også meget vel være den stivnede ejerstruktur, med en problematisk selskabsledelse, hvor den kontrollerende ejerfond har indsat et flertal af bestyrelsesmedlemmer (inkl. medarbejdervalgte). Derved er der reelt ikke en uafhængig kritisk ejer til at lægge et vedvarende pres på bestyrelsen. Bestyrelsesformand Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen har siddet 26 år i bestyrelsen.    

MWL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank